Flaş gelişme! Kayseri Devlet Hastanesi yıkılıyor mu? Dikkat çeken yıkım kararı

Kayseri'de Devlet Hastanesi ile ilgili dikkat çeken gelişme. Hastaneye ait binalar yıkılıyor mu? Konuyla ilgili olarak alınan yıkım kararı dikkat çekti. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Flaş gelişme! Kayseri Devlet Hastanesi yıkılıyor mu? Dikkat çeken yıkım kararı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de uzun yıllar hizmet veren ve hala da hizmet vermeye devam eden Devlet Hastanesi binalarıyla ilgili dikkat çeken gelişme. Bloklar ve tüp geçitle ilgili yıkım kararı alındı. 

Flaş gelişme! Kayseri Devlet Hastanesi yıkılıyor mu? Dikkat çeken yıkım kararı

Mili Emlak Müdürlüğü'nün yıkımı yapılacak taşınmaz mal satış ihalesi dikkat çekti. İhale ilanında yıkımı yapılacak yerler arasında Kayseri Devlet Hastanesi binaları da yer aldı. 

Flaş gelişme! Kayseri Devlet Hastanesi yıkılıyor mu? Dikkat çeken yıkım kararı

Hangi bloklar yıkılacak?

Buna göre, Kayseri Devlet Hastanesi’nin 7, 8 ve 9’uncu blokları ile hastaneleri birleştiren tüp geçit tüneli yıkılıyor. Söz konusu ihale 21 Aralık 2023 tarihinde saat 10.30'da yapılacak. Tahmin edilen enkaz bedeli 3.486.821,08 TL olarak ifade edildi. Yıkım Ruhsatı alındıktan sonra yıkıma başlama süresi bir ay. Yıkım sahasının zeminle bir seviyeye getirilerek düzlenmiş olarak İdareye teslim edilme süresi de 90 gün  olarak ifade edildi. Mücbir, kamudan kaynaklanan sebepler haricinde ve hava şartlarının olumsuz olması durumunda 15 gün daha ek süre verilebilecek. 

Flaş gelişme! Kayseri Devlet Hastanesi yıkılıyor mu? Dikkat çeken yıkım kararı

İşte alınan yıkım kararıyla ilgili o ilan

Konuyla ilgili yıkım ilanında şu ifadeler yer aldı: Kocasinan İlçesi, Hacı Saki Mahallesinde bulunan mülkiyeti Hazine’ye ait Sağlık Bakanlığına bağlı Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü Devlet Hastanesi Baştabipliği tahsisli 1029 ada, 198 parsel nolu taşınmaz üzerindeki eski 7., 8. ve 9. bloklar ile tüp geçit tüneli.  Oturum alanı 1470 m2 olan 7.Blok (1 kat), oturum alanı 2104 m2 ve 8900 m2 inşaat alanı olan 8.Blok (zemin+5 kat), oturum alanı 960 m2 ve 6700 m2 inşaat alanı olan 9.Blok (bodrum+zemin+5 kat)'tan oluşan betonarme binalar ile 360 m2 inşaat alanına sahip betonarme tüp geçit.

Flaş gelişme! Kayseri Devlet Hastanesi yıkılıyor mu? Dikkat çeken yıkım kararı

Hastanenin tarihi...

Günümüzde Devlet Hastanesinin temelini oluşturan ilk hastane ise, Cumhuriyet öncesi Memleket   Hastanesi adı altında  halen Arkeoloji müzesinin bulunduğu yerde kurulmuş, 25 yatak kapasitesi, ameliyathanesi ve  doğum salonu bulunan bir hastanedir. 1939 yılına kadar bir, iki hekim ve birkaç hemşire ile hizmetini sürdüren memleket hastanesi, bu tarih itibarıyla 100  yatak kapasitesi ile bu günkü başhekimlik binası olarak kullanılan binaya taşınmıştır.Bilahare  yatak kapasitesi 200’e çıkmıştır. 1968 yılında inşaatı tamamlanarak hizmete sokulan cerrahi servisler binası ile yatak kapasitesi 560’a kadar yükselmiştir. Bu tarihlerde 17 uzman hekim, 5 sağlık memuru, 6 hemşire, 11 yardımcı hemşire, 6 memur, 108 müstahdem görev yapıyordu. 30-Ocak-1988’ de Kayseri’li hayırsever Mehmet Akköse’ nin inşaa ettirdiği Nükleer Tıp Merkezi hizmete girmiştir.  Kayserili iş adamları Mehmet, Emin, Yaşar ve Ahmet Hattat Beyler tarafından  1990 yılında  inşaatına başlanan ve Mehmet Hattat tarafından tamamlanan “Elmas - Cemal Hattat Hastanesi”  26.11.1998 tarihinde, Kayseri Devlet Hastanesinin bir ünitesi olarak hizmete sokulmuştur 1998'de Atatürk Sağlık Meslek Lisesinin kapatılmasıyla boşalan  bina da hastanemiz bünyesine dahil edilmiş ve yatak kapasitesi 700'e çıkartılmıştır. Bu bina, halen fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olarak hizmet hizmet vermektedir. Fevzi Çakmak Semt Polikliniği 04.05.1998, Belsin Semt Polikliniği 27.02.1999, Talas Semt Polikliniği 09.10.2003 açılmış ve hizmet vermişlerdir. Aile hekimliği uygulamasına başlanması nedeniyle 01.12.2008 tarihinde aile hekimliği birimlerine devredilmişlerdir. Geriatri Merkezi 29.04.2005 tarihinde açılmış ve hizmetlerine devam etmektedirler. 2001 tarihi itibari ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmete açılmıştır.21.06.2006 tarihinde Nimet Bayraktar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine taşınmıştır.  5283 Sayılı Kanunla SSK Bölge Hastanesi 19 Şubat 2005 tarihi itibariyle Hastanemize dahil edilmiş ve yatak kapasitesi 1045'e çıkmıştır, Organize Sanayi ve Sümer Semt Poliklinikleri bu kapsamda ilave olmuştur.Aile hekimliği uygulamasına başlanması nedeniyle 01.12.2008 tarihinde aile hekimliği birimlerine devredilmişlerdir. 04.02.2006 . tarihi itibari ile Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi  hizmete açılmıştır ve hasta kabulüne başlanmıştır. 100 yatak kapasitesine sahip olup, kadın ve erkek servisi şeklinde ayrı katlarda yapılandırılmıştır. 4 Poliklıniği, idari ve sosyal üniteleri mevcuttur.  Hastanemiz Bilgi İşlem Merkezine direkt olarak bağlanmıştır. Bilgiler anında ana servere kaydedilmektedir. 
Hastane Sağlık Bakanlığının 12.12.2005 tarih ve 9759 sayılı olurları ile Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi haline dönüştürülmüştür.
Bakanlığın Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında, Bölge merkezli hizmet sunumu gereği Bakanlığımızın 16.09.2011 ve 38203 sayılı yazısı doğrultusunda  Kayseri Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Emel-Mehmet TARMAN Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Kayseri Nuh Naci Yazgan Göğüs Hastalıkları Hastanesinin müstakil baştabiplik statülerinin kaldırılarak, mevcut binalarının ilk aşamada yataklı sağlık ihtiyaçlarına  uygun biçimde ve nihai planlamalar doğrultusunda Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binaları olarak değerlendirilmiştir. Ayrı hastane yönetimleri tarafından sunulmakta olan yataklı tedavi hizmetlerinin PDC ve mevcut personeliyle birlikte idari, mali ve tıbbi hizmet bakımından “Kayseri Eğitim V e Araştırma Hastanesi”adıyla ve tek baştabiplik idaresi altında toplam 1633(bin altı yüz otuz üç) yatak kapasitesi ile A-I Grubu hastane rolünde hizmet vermeye başlamıştır. Son olarak da Kayseri Devlet Hastanesi olarak hizmet vermeye başlamıştır.