'Endişelerim var' diyen Prof. Dr. Görür, deprem beklediği illeri sıraladı

Bir süre önce Kayseri ile ilgili yaptığı 'Fay hattı üzerinde yaşayan iller' açıklamasıyla dikkat çeken ve kentte de vatandaşlarca açıklamaları takip edilen ünlü Yer Bilimci Prof Dr Naci Görür, 'Endişeleniyorum' diyerek deprem beklenen illeri sıraladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

'Endişelerim var' diyen Prof. Dr. Görür, deprem beklediği illeri sıraladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem beklediği illeri açıkladı. Bir süre önce 7 ve üzerinde deprem oluşturma kapasitesi olan illeri sıralayan Prof. Dr. Görür, bu iller arasında Kayseri’ye de yer vermişti. Aralarında Kayseri’nin de bulunduğu 18 ili uyaran Görür, "Fay hattı üzerinde yaşayan bu illerin kaderi, üzülerek söylüyorum kaderi Maraş, Hatay gibidir" diyerek, dikkatleri üzerine çekmişti. Açıklamaları büyük bir merakla yakından takip edilen Görür, dikkat çeken açıklamalarına bir yenisini daha ekledi ve deprem beklenen illeri sıraladı. 

'Endişelendiriyor' diyen Prof. Dr. Görür, deprem beklediği illeri sıraladı

Manisa Genç İş İnsanları Derneği (MAGİAD) tarafından Manisa Kültür Merkezi Lale Salonu’nda düzenlenen “Manisa Depreme Hazır mı?” paneline katılan Görür, sorularını yanıtladı. 

Manisa’nın aktif bir fay hattı üzerinde kurulu bulunduğunu belirten Görür, bu fayların canlı olduğunun ve 7 ve üzeri büyüklükte bir deprem üretme potansiyelinin olduğunu söyledi. Manisa’nın 1graben1 olarak tanımlanan çöküntü alanı üzerine kuru olduğunu aktaran Görür, “Tektonik yapının içinde yaşıyorsunuz ve bu tektonik yapıda depremler mutlaka olur. Bugün olmazsa yarın olur, yarın olmazsa öbür gün olur. Dolayısıyla kalkıp bizim burada deprem olacak mı? Ne zaman olacak? Nasıl olacak? Bunları konuşmanın hiç anlamı yok. Bu bölge er geç depremle sınanacaktır.” ifadelerini kullandı. 

Manisa’nın dirençli bir hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Görür, “Manisa’mızı dirençli bir hale getirin” dedi. 

Görür, son günlerde endişe duyduğu diğer illerin ise Tunceli, Bingöl, Karlıova, Erzincan ve İzmir olduğunun altını çizerek “Endişelerimiz var” ifadelerine yer verdi.