Ağırnaslı kadınların hayalleri gerçek oldu

Ağırnas Mimar Sinan Kadın Kooperatifi üyelerinin hayalleri gerçek oldu. Ürettikleri ürünler mağaza raflarındaki yerini almaya başladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ağırnaslı kadınların hayalleri gerçek oldu

Kayseri Valiliği öncülüğünde başlatılan ve Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in yakından takip ettiği özel önem verdiği projelerden biri olan Kadın Kooperatifleri projesi kapsamında şehirdeki kooperatif sayısı 43'e ulaştı.

Kayseri’de kadın girişimcilerin gelişmesi, girişimlerinin desteklenerek kentte üretim ile ticaretin birer halkası haline gelmesi için kurularak yaygınlaştırılması sağlanan Kayseri Kadın Kooperatifleri her geçen gün üretimlerine hız kazandırırken üretikleri ürünlerin çeşitliliğini de artırmaya devam ediyor.

Ağırnaslı kadınların hayalleri gerçek oldu

Geçtiğimiz aylarda Ağırnaslı kadınların isteği üzerine Melikgazi Belediyesi'de Ağırnas Mahallesinde belediyeye ait binanın bakım ve onarımını yaptıktan sonra Aspir İşleme Tesisi olarak düzenlemesini yapmış ve Ağırnaslı kadın girişimcilere teslim etmişti. Tesisin faaliyete geçmesiyle beraber Ağırnas Mimar Sinan Kadın Kooperatifi üyeleri yeni tesislerinde aspir yağ üretimine başladı. Hijyenik koşullarda, son teknoloji endüstriyel makinalarda üretikleri yağlar Kayseri'deki mağaza raflarındaki yerini aldı.

Aspir yağ üretimine başlayan Ağırnas Mimar Sinan Kadın Kooperatifi üyeleri ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek bu güzel gelişmeyi sosyal medya hesabından şu açıklamayla paylaştı. Vali Çiçek, "Ağırnas Mimar Sinan Kadın Kooperatifi’nde kadınlarımızın hijyenik koşullarda, son teknoloji endüstriyel makinalarda tam kapasiteli bir fabrika ölçeğinde Aspir tohumundan üretttiği Aspir Yağları artık mağaza raflarında yerlerini alıyor. Sağlıklı sıvı yağ değerlerine sahip olan Aspir Yağı’yla sofralar hem bereketli hem daha sağlıklı. Kayseri’mizin güçlü kadınları emekle üretip gururla kazanmaya devam ediyor."