Sunu: CHP, yoluna inanç ve kararlılıkla devam ediyor

CHP Kayseri Kadın Kolları Başkanı Mevlüdiye Kayabalı Sunu: Zaman ve yaşanan gelişmeler Cumhuriyet Halk Partisini her zaman haklı çıkarmıştır.

TAKİP ET >>

CHP Kayseri Kadın Kolları Başkanı Mevlüdiye Kayabalı Sunu, partisinin 99'uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da demokrasi, hukukun üstünlüğü, özgürlükler ve Atatürk ilkelerinin yol göstericisi olduğu Anadolu aydınlanmasının teminatı ve koruyucusu olarak yoluna inanç ve kararlılıkla devam edecektir” dedi.
Sunu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 100 yıl öncesinde Türk milletine dayatılan Sevr'i yırtıp atan Müdafaa-i Hukuk Cemiyetinin devamı olarak kurulan, Cumhuriyetle yaşıt ve büyük önder Atatürk'ün "benim iki büyük eserimden biri" olarak ifade ettiği Cumhuriyet Halk Partisinin 99. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Cumhuriyet Halk Partisinin tarihi, işgalcilere karşı verilen mücadele ve işgalden kurtuluşun tarihi olduğu gibi savaş sonrasında kurulan saygın ve modern Türkiye Cumhuriyetinin de tarihidir. Mustafa Kemal Atatürk, 1923'te çağdaş Türkiye'nin temellerini atmış ve Türkiye Cumhuriyetini halkıyla birlikte inşa etmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşundan itibaren zor zamanların partisi olmuş, en zor zamanlarda halkıyla beraber elele omuz omuza birlikte yürümüştür. 100 yıl öncesinde Anadolu topraklarındaki işgale son verip onurlu bir barışa imza atmış, cumhuriyetin ilk 15 yılında dünyadaki en büyük kalkınma hamlesini gerçekleştirmiştir. 2. Dünya Savaşında emperyalist ülkelerin bütün dayatmalarına rağmen savaşın içinde yer almamış, çocukları babasız bırakmamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi, demokrasi kültürünü içselleştirmiş, hukukun üstünlüğüne yürekten inanan, eşit ve özgürlükçü anlayışı ile demokrasiye geçiş ve demokrasinin yerleşmesi için gerekli tarihi misyonu başarıyla yerine getirmiştir. Aynı demokratik anlayış ile, siyasi hayatımızda uzlaşı kültürünün kapılarını açan ve böylece farklı siyasi anlayışlarla hükümet gücünü üstlenen yine Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. İstiklal Harbinden sonra yaşadığımız en önemli milli meselede, meclisi çalıştırarak Kıbrıs'a müdahale kararı alan da Cumhuriyet Halk Partisidir. Çalışan hakları, kadınların toplum hayatında yerini alması Cumhuriyet Halk Partisinin eseridir.
Bugün, sağduyu sahibi her insan sadece ülkemizde değil, bölgemiz ve dünyada da Büyük Atatürk ve onun en büyük eserlerinden olan Cumhuriyet Halk Partisinin ne denli büyük bir değer taşıdığını açık yüreklilikle ifade etmektedir. Zaman ve yaşanan gelişmeler Cumhuriyet Halk Partisini her zaman haklı çıkarmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi tarihinden aldığı güçle, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da demokrasi, hukukun üstünlüğü, özgürlükler ve Atatürk ilkelerinin yol göstericisi olduğu Anadolu aydınlanmasının teminatı ve koruyucusu olarak yoluna inanç ve kararlılıkla devam edecektir.
Cumhuriyet Halk Partisinin 99. Kuruluş yıldönümünde başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit olmak üzere bu büyük mirasta emeği geçen ve ebediyete intikal etmiş genel başkanlarımız ve partililerimizi saygı ve rahmetle anıyor, bir parçası olmaktan onur duyduğum halkın partisinin 99. kuruluş yıl dönümünü bir kez daha kutluyorum.


Bakmadan Geçme