Büyükşehir'de yeni atama!

Türkiye'de akıllı şehircilik projelerine yenilerini eklemek ve kenti akıllı şehir kimliğine taşımak için kurulan Akıllı Şehircilik Daire Başkanlığına beklenen atama gerçekleşti. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Büyükşehir'de yeni atama!

Kayseri’de bu güne kadar gerçekleştirilen ve bundan sonra etkin bir şekilde projelerin geliştirilerek gerçekleştirileceği akıllı şehircilik faaliyetlerine yönelik Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Akıllı Şehircilik Daire Başkanlığı kuruldu. 

Kayseri Büyükşehir'de yeni atama!

Konuya ilişkin geçtiğimiz zaman zarfında açıklamalarda bulunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Bilişim çağında elbette teknolojinin nimetlerinden faydalanmaktayız, teknolojinin imkânlarını sonuna kadar kullanmalıyız. Kayseri’yi geleceğe taşımak için akıllı şehirciliğin tam anlamıyla gerçekleştirilmesi anlamında, tüm kurum ve kuruluşları paydaş olarak görüp, üniversitelerimiz, odalarımız, kendi kuruluşlarımız dâhil, adeta bir daire başkanlığı altında birleştirip, mobil uygulamalarımızla, tek kart uygulamasıyla, bilim festivalleri, teknoloji takım yarışmaları, farklı hizmetlere özel mobil uygulamalar ile yaşamın her alanında hayatı kolaylaştırıp, verimliliği arttıracağız” ifadelerini kullanmıştı. 

Kayseri Büyükşehir'de yeni atama!


Yine Büyükkılıç, projenin şehrin dinamikleri ile vatandaş hayatının buluştuğu her noktada akıllı çözümler geliştirerek ortaya koyan bu vizyon yeşil ekonomi modeli ile sürdürülebilir ve  çevreye duyarlı bir yaklaşım anlayışında olduğunun altını çizmişti.

Kayseri Büyükşehir'de yeni atama!


Yeni kurulan  Akıllı Şehircilik Daire Başkanlığı’na merakla beklenen atama ise gerçekleştirildi. Daire Başkanı Abdullah Avan oldu. 

Kayseri Büyükşehir'de yeni atama!

Abdullah Avan kimdir?

1985 yılında Sivas'ta doğdu. 2009 yılında Erciyes Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2024 yılında Akıllı Şehircilik ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı görevine atandı.

Kayseri Büyükşehir'de yeni atama!