Pınarbaşı'da MHP Lehine adaylıktan çekilen Kantekin ile ilgili şok iddia!

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde iptal edilen seçim 2 Haziran 2024 tarihinde yapılacak. Seçim öncesi dikkat çeken gelişmeler yaşanırken, 'Pınarbaşı'nın aydınlık geleceği için MHP lehine adaylıktan çekiliyorum' diyen Milli Yol Partisi Pınarbaşı Belediye Başkan adayı Servet Kantekin ile ilgili tartışma sürüyor. Kantekin ile ilgili dikkat çeken bir iddia daha gündeme taşındı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Pınarbaşı'da MHP Lehine adaylıktan çekilen Kantekin ile ilgili şok iddia!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.  İlçede 31 Mart’ta yapılan seçimleri CHP Belediye Başkan adayı Deniz Yağan önde tamamlamış ve ardından MHP’nin itirazlarının ardından YSK tarafından seçimin yenilenmesine karar verilmişti. Pınarbaşı ilçesinde seçim 2 Haziran’da yapılacak. 

Milli Yol adayı MHP lehine seçimden çekildi!

MHP’de bir süre önce düzenlenen basın toplantısında Milli Yol Partisi Pınarbaşı Belediye Başkan adayı Servet Kantekin, MHP adayı Menduh Uzunluoğlu lehine adaylıktan çekildiğini açıkladı. Kantekin, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan seçimlerde 1617 oy aldığını da hatırlattı. 

Pınarbaşı'da MHP Lehine adaylıktan çekilen Kantekin ile ilgili şok iddia!

Kantekin: Pınarbaşı’mızın geleceğinin kararmaması için MHP lehine çekiliyorum

Kantekin, ‘Tekrarlanacak olan seçimlerde ilçemizin aydınlık geleceğine yol açmam gerektiğine inandığım için yarınlarımızın teminatı olan güzel Pınarbaşı’mızın geleceğinin kararmaması için MHP lehine, Belediye Başkan Adayı sayın Menduh Uzunluoğlu’nu desteklemek üzere seçimden çekilme kararı aldık’ dedi. 

Pınarbaşı'da MHP Lehine adaylıktan çekilen Kantekin ile ilgili şok iddia!

Ersoy: Hiçbir pazarlık yok!

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da ‘hiçbir pazarlık yapılamadan Sayın Kantekin, MHP lehine adaylıktan çekilmiştir’ açıklaması yaptı. 
Ancak Kantekin’in bu kararına kendi partisinden de art arda tepki geldi. 

Pınarbaşı'da MHP Lehine adaylıktan çekilen Kantekin ile ilgili şok iddia!

Milli Yol’dan Kantekin tepkisi: Kulağımıza gelen hoş olmayan iddialar da var

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır ve Milli Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Saraçoğlu, bu hareketinden dolayı Kantekin’e art arda tepki gösterdi. Partinin Lideri Remzi Çayır, Gazeteci Recep Bulut’a yaptığı açıklamada ‘Sayın Kantekin böyle bir karar alacağını nezaketen de olsa bize açıp sorma gereği bile duymamış. Bu son derece üzücü bir durum. Çekilmesi ile ilgili olarak kulağımıza gelen hoş olmayan iddialar da var…’ ifadelerini kullanmıştı. Diğer yandan ‘Servet Kantekin’e MHP tarafından Belediye Başkan Yardımcılığı sözü verildi’ iddiaları da yine ortaya atıldı. 

MHP meclis üyesi adayları istif etmişti

Yaşanan bu yöndeki gelişmenin ardından MHP’ Pınarbaşı’da Belediye Meclis Üyesi adayı olan 5 isim de adaylıktan istifa etti. MHP Pınarbaşı Belediye Meclis Üyesi adayları Soner Atasever, Sezgin Özçelik, Hasan Hüseyin Budak, Süleyman Şahan ve Ali Sarıbaş’ın istifalarının il yönetimi tarafından istendiği iddia edildi. Diğer yandan MHP lehine adaylıktan çekildiğini açıklayan Milli Yol Partisi Pınarbaşı Belediye Başkan adayı Servet Kantekin gündemden düşmüyor. Kantekin ile ilgili bir iddia da CHP önceki dönem Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Orhan Karakoçluoğlu’dan geldi. 

Pınarbaşı'da MHP Lehine adaylıktan çekilen Kantekin ile ilgili şok iddia!

‘Pınarbaşı can çekişiyor, gençler ilçeyi terk ediyor’ dedi

CHP'li Orhan Karakoçluoğlu, Kantekin ile seçimler öncesinde yaptığı bir görüşmeyi hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı: İki sene önce bizi Pınarbaşı'nda ziyaret ettiğin zaman ‘Pınarbaşı Memduh Uzunluoğlu'nun elinde can çekişiyor, gençler ilçeyi terk ediyor, korkunç yolsuzluk var.  Başkan Pınarbaşı'na gelmiyor, meclis toplantılarını bile başkası yönetiyor’ sözlerinle şikayetçi olmuştun hani. Şimdi Pınarbaşı’nın kalkınması umudunu beş yılda sadece üç beş defa meclisi yönetme zahmetini esirgemeyen Memduh başkanında mı buldun?