Kayseri bunu konuşuyor! Bu görüntü depremden mi oldu?

Kayseri'de meydana gelen depremlerin ardından sosyal medyada paylaşılan bir görüntü akıllarda soru işaretleri bıraktı. Bir AVM önünde oluşan çatlakların deprem nedeniyle mi olduğu merak konusu oldu...

Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET >>

Kayseri'nin Hacılar ve İncesu İlçeleri'nde iki ayrı deprem meydana geldi. Gece 01.54'te Hacılar'da 2.7, İncesu'da ise saat 05:45'te 3.9 şiddetinde deprem meydana geldi. Bu depremler Kayseri'de tedirginlik oluşturdu. Sosyal medya üzerinden deprem sonrası paylaşılan bazı fotoğraflarda dikkat çekti.

ÇATLAK DEPREM NEDENİYLE Mİ OLUŞTU?
Kayseri Park AVM önündeki yolda ortaya çıkan çatlak da merak konusu oldu. Yücel'den açıklama geldi.
Çatlağın deprem sonrasında oluşup oluşmadığı merak edilirken Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi'nin İYİ Partili Grup Başkanvekili Kazım Yücel, kamuoyunun merak ettiği olayla ilgili olarak, "Kayseri Park AVM müdürlüğü tarafından, tarafımıza yapılan açıklama. 3 ay önce bu çatlagin olduğu ile ilgili ve aynı zamanda dilatasyon çatlağı olduğu ve sıkıntılı bir durum olmadığı bilgisi tarafımıza bildirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili çatlağın 3 ay önce oluştuğu da ifade edilirken, art arda meydana gelen depremlerin ardından alışverişi merkezinde kontrollerin yapıldığı ve önlem için güçlendirmeye yönelik çelik malzemelerin taşındığı ve bu yönde çalışma yapıldığı da öne sürüldü.

Bakmadan Geçme