CHP'li Zeybek iktidara seslendi: Bu gideceğiniz yol yol değildir!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, İktidarın tasarruf adı altında belediyelerin İller Bankası'ndan aldıkları payı azaltmayı amaçladığını belirterek, Bu gideceğiniz yol yol değildir.' Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

CHP'li Zeybek iktidara seslendi: Bu gideceğiniz yol yol değildir!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek ve Parti Meclisi Üyesi Ecevit Keleş Pınarbaşı için Kayseri’ye geldi. CHP İl Binasında basın toplantısı düzenleyen Zeybek’e İl Başkan Vekili Niyazi Ünalmış ve CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç de eşlik etti. Basın toplantısında konuşan Ünalmış, ‘Şüphesiz Kayseri'de il örgütlerimizin, ilçe örgütlerimizin, belediye başkan adaylarımızın örgütlü çalışmalarıyla Kayseri'de de başarı sağlanmış ve 4 belediyeyi kazanmış durumdayız. Yine hepinizce malum olduğu üzere Pınarbaşı seçimlerini biz kazandık ve kazandığımız seçimler yargı mercileri, siyasi kararlarla iptal edildi. Biz iptal edilen seçimin sonucunda yine kazanacağız, yine çalışmalarımızı yürütüyoruz.’ dedi. 

Milletle didişen kaybeder

CHP'li Zeybek iktidara seslendi: Bu gideceğiniz yol yol değildir!

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç de konuşmasında Cumhur İttifakı ortaklarının seçim sonuçlarını algılayamadıklarını belirterek, ‘Seçimin sonuçlarını hala algılayamadılar. Analizini yapamıyorlar. Halk bir sarı kart gösterdi Cumhur İttifakı'na. Algılayın artık bunu. Milletle didişen kazanamaz. Milletle didişen kaybeder. Bir takım masa başı oyunlarıyla yollarla belki kaybettirebilirsiniz. Ama sandıkta kazanma şansınız yok. Benim Cumhur İttifakı'na tavsiyem; Pınarbaşı'nın özgür iradesine dokunmayın. Bırakın Pınarbaşı halkı geleceğine kendisi karar versin. Bizimle milliyetçilikte, dindarlıkta yarışmayın. Hizmette yarışalım. Ben o günkü açıklamamda yine ifade ettim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde milliyetçilik konusunda kimse birbiriyle yarışmasın. Bu toplum Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale'de,  1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda ve 15 Temmuz'da milliyetçilik nasıl olur gösterdi. Gelin hizmet siyaseti yapalım, yapacaklarımızı konuşalım’ diye konuştu. Genç, 2 Haziran’da Pınarbaşı halkının gereğini yapacağını da sözlerine ekledi. 

Millet CHP’yi birinci parti yaptı

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek de konuşmasında 31 Mart seçimlerinde halkın CHP’yi birinci parti yaptığını belirterek, bunun için vatandaşlara halkçı belediyeciliği vaat ettiklerini belirterek, Biz bu seçime giderken neyi ortaya koyduk da Türk milleti uzun bir aradan sonra yüzde 38’le Cumhuriyet Halk Partisi birinci parti yaptı. Bir tanesi dedik ki biz işimiz gücümüz belediye. Biz belediye seçimlerini bir yerel seçim olarak görüyoruz. Ve hizmet esaslı bir kampanya yürüteceğiz dedik ve topluma israfa eee borca dayanan, şatafata dayanan, yolsuzluklara dayanan kamu kaynaklarıyla yandaşlarını zengin etmeye, kendi ve ailesinin eee arazilerini imar planlarıyla imar açarak kısa vadede zengin olmaya çalışan AK Parti belediyeciliğinin yerine halkçı, toplumcu, kamucu bir belediyecilik anlayışını bu topluma vaat ettik.

Daha az parayla daha çok iş

Toplumun CHP’li belediyelerin çalışmalarını gördüğü için 31 Mart seçimlerinde CHP’ye destek verdiğini belirten Zeybek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:  ‘Bunu vaat ederken de sadece gelişigüzel olaylar değil aynı zamanda son 5 yıl içinde tüm Türkiye'de somut biçimiyle uygulamalarla, bunu başaran belediye başkanlarımızı da örnek gösterdik. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş işte sizin yakın çevrenizde Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar, Mersin, Antalya, Muğla, İzmir bütün belediyelerimizi biz toplumun önüne koyduk ve dedik ki biz belediyecilikte daha az parayla daha çok iş yapıyoruz. Geçmişte 10 liraya yapılan işi 5 lira yapıyoruz. Geçmişte 10 liraya yapılan işin 2 katını da 5 lira yapıyoruz. Yani nereden bakarsanız 4 katına varan bir büyümeyi sağladık. Toplum bunu gördü.’

Bu gideceğiniz yol yol değildir.’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in tasarrufla ilgili açıklamalarına da değinen Zeybek, AK Parti iktidarının önce kendisinin tasarruf yapması gerektiğini, tasarruf adı altında belediyelerin İller Bankası’ndan aldığı payı azaltmanın milleti cezalandırmak olacağını belirterek, şöyle konuştu: 
Dünyanın her yerine uçma kabiliyetinde olan sarayın uçaklarının sayılarını azaltınız. Kendilerinize tahsis ettiğiniz makam odalarının sayısını azaltınız. Kendilerinizle birlikte dünyanın her yerini yaptığınız gezilerin sayılarını azaltınız. Önce tasarrufu kendinizden, yakın çevrenizden başlatınız. Şimdi görüyoruz ki belediyelerin İller Bankası'ndan aldığı paylar üzerinden bir azaltmaya gidileceğinin mesajını vermeye çalışıyorlar. Madem ki belediyeleri Cumhuriyet Halk Partili ve muhalif siyasi partiler kazandı. O zaman belediyelerin İller Bankası'ndan aldığı payları azaltacak yol ve yöntemleri aramaya giriyorlar.
Bu belediyeleri cezalandırmak değildir. Bu doğrudan milleti cezalandırmaktır. İçme suyunu temin eden, altyapıdan kanalizasyona, kreşlerden yurtlara kadar, park bahçelerden ulaştırma hizmetine kadar bütün bu hizmetleri yapan belediyeleri gelirlerinden mahrum etmek, onlar ekonomik anlamda açmaza sürükleme girişimleri doğrudan Türk milletini cezalandırmaktır. Bu millet de kendisine yapılan bütün bu yanlışların farkındadır Ve bunu da asla uygun görmemiştir. Buradan sizin aracılığınızla bir kez daha uyarmak istiyorum. Bu gideceğiniz yol yol değildir.’