Bu soruyu kime sordu: Kayserililer'in canının kıymeti yok mu?

TAKİP ET >>

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erhan Özhan, kentte artan Koronavirüs tablosu ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. “Yetkililer, kendilerine vazife çıkarmayacak mı?” diye soran Özhan, “Kayserililer'in canının kıymeti yok mu?” dedi.

İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Erhan Özhan, artan Koronavirüs rakamlarını ve yaşanan süreci değerlendirdi. Kayseri'nin, Koronavirüs vaka sayısında maalesef Türkiye'nin önde gelen şehirleri arasında yer aldığını kaydeden Özhan, “Kayserimiz'de durumun ciddiyeti günden güne bizleri daha çok endişelendirir duruma gelmiş vaziyettedir” diye konuştu.

“TATMİN EDİCİ CEVAPLAR ALAMADIK”

Daha öncede bu konuda yetkililere çağrıda bulunduklarını kaydeden Özhan, ancak alınması gereken tedbirlerin alınmamasına ve sorulara tatmin edici cevap verilmemesine tepki gösterdi. Özhan, “Süreci en başından itibaren akıllara gelen soru işaretleri ve devlet kurumları tarafından alınması gereken tedbirleri çeşitli vesilelerle kamuoyuyla paylaştık. İlgililerin bunları dikkate almasını talep ettik. Fakat gelinen süreçte ne güncel hayatımız da bu tedbirlerin alındığına şahitlik ettik, ne de dile getirdiğimiz sorulara tatmin edici cevaplar bulabildik. Bugün artık Kayseri'de her Kayserili'nin ailesinde, mahallesinde, apartmanında, iş yerinde mutlaka ama mutlaka şahit olduğu bir vaka söz konusu” dedi.

“YETKİLİLER, KENDİLERİNE VAZİFE ÇIKARMAYACAK MI?”

“Çember daralmakta, Kayserili tedirgin olmaktadır” diyen İYİ Partili Özhan, şunları söyledi, “İş sadece halkı tedbir alın noktasında uyarmakla bitmiyor. Devlet durumun ciddiyetini gayet şeffaf bir şekilde ortaya koymalı. Gerekirse ve gerekirse tedirginliğin tedbire vesile olması sağlanmalıdır. Devlet yetkilileri üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmelidir. Durumun ciddiyetini Tabip Odası eski Başkanı Hüseyin Per, Uzman Doktor Mustafa Demirel ve bununla birlikte Milletvekilimiz Dursun Ataş bir çok kez dile getirdi. Yine iktidar Milletvekili İsmail Tamer yakın zamanda durumun ciddiyetini ortaya koyan bir konuşma gerçekleştirdi. MHP Milletvekili İsmail Özdemir de yine Meclis'te konuyla ilgili sorular yöneltti. Bu açıklamaların ardından yetkililer, kendilerine vazife çıkarmayacak mı? Kayserilinin canının kıymeti bilinsin istiyoruz. Kayserililer tedirgindir. Yetkilileri uyarıyorum, tedbirleri alın, durumun ciddiyetini ortaya koyun. Devletin ve halkın hep birlikte üzerine düşeni yapacak vesileleri ortaya çıkarın.”

Bakmadan Geçme