Çocukluk hayali gerçek oldu

Kayseri Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kırsal kalkınmada uzman eller destekleme projesinden  faydalanan Kayserili Mustafa Türkmen adlı vatandaşın çocukluk hayali gerçek oldu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde...

Çocukluk hayali gerçek oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kırsal kalkınmada uzman eller destekleme projesinden  faydalanan Kayserili Mustafa Türkmen adlı vatandaşın çocukluk hayalini gerçekleştirdi. Uzman eller projesi bu kez Kayseri’ye uzandı. 

Çocukluk hayali gerçek oldu

Mustafa Türkmen aldığı destekle koyun sayısı 40 olan hayvanlarının sayısını 1 yılda 40’tan 150’ye çıkardı. Üretime katkı sağladı. Bölgesine örnek oldu. 
Türkmen, romanov cinsi koyun yetiştirmektedir. Rusya’dan orjin alan bir ırktır.  Bir doğumda 5-6 yavru verebildikleri için "Kuzu Makinesi" olarak adlandırılmakta ve dünyanın en fazla döl verimine sahip koyun ırkıdır. Kısa kuyruklu ve değişik tonda gri renkli görünüme sahiptir. Sıcağa ve soğuğa dayanaklı olup çevre şartlarına adaptasyonu oldukça iyidir. 

Çocukluk hayali gerçek oldu
Romanov kısa kuyruklu bir koyun ırkıdır. Vücut yağı bütün vücuda yayıldığından et lezzetini arttırır. Doğduklarında renkleri saf siyahtır, daha sonra rengi hızla griye dönüşmektedir. Romanov koyunları genel olarak karasal ve soğuk iklime dayanıklıdır. Çiftlik ve yerel beslenme imkanlarına uygundur. Erkek Romanov koyunu'nun ortalama ağırlığı 55 -80 kilogram iken, dişilerinin ağırlığı 40-50 kg olur. 

Çocukluk hayali gerçek oldu

Uygulanmaya başlayan Uzman Eller Projeleri ile kırsal alanda yaşayan veya yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokullarından mezun genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak amaçlanıyor. Bitkisel üretim, hayvancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde girişimciliği destekleyerek bu faaliyetlerin eğitimli kişiler tarafından yapılmasını teşvik etmek, tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini arttırmak, ülkemize kırsal alanda tarımsal üretim yapan işletmelere örnek, kendi işini yapabilen ve istihdam imkânı ortaya koyabilen sürdürülebilir gelir getirici yatırımlar kazandırmak istenmektedir.