Kayseri'de kendi hikayeni yaz! 900 Bin TL destek için son başvuru 13 Haziran

Kendi hikayesini yazan girişimcilere destek geliyor. Konuyla ilgili olarak beklenen açıklama yapıldı. Girişimcilere 900 bin TL destek verilecek. Son başvuru 13 Haziran. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de kendi hikayeni yaz! 900 Bin TL destek için son başvuru 13 Haziran
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de girişimciler dikkat. Yatırım desteği için geri sayım başladı. Erciyes Üniversitesi'nden (ERÜ) çağrı var. 'Kendi girişim hikayeni yaz' denilen açıklamada destek üst limit tutarı 900 Bin TL olarak açıklandı. Peki, başvuru koşulları ne? 

Kendi hikayeni yaz! 900 Bin TL destek için son başvuru 13 Haziran

Erciyes Teknopark tarafından yürütülen BİGG Erciyes, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerinin, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek girişimlere dönüştürülmesi için fikir aşamasından pazara kadar olan süreçte girişimcilere destek verileceği belirtildi.  Proje ile iş planı hazırlama eğitimi, mentorluk, iş birliği ağlarına erişim gibi olanaklar da sağlanıyor. Proje için son başvuru tarihi ise 13 Haziran 2024 olarak ifade edildi. 1812 TÜBİTAK Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destek Programı  çağrısında proje desteği aktarım şekli konusunda da bilgi verildi. Buna göre, girişimcilik proje desteği üst limiti 900.000 TL olacak. Destek tutarı, TÜBİTAK BİGG Fonu ile yüzde 3 hisse karşılığında yatırım olarak kuruluşa aktarılacak.

600 bin TL ek yatırım imkanı da var

Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı UNIDO iş birliğinde TÜBİTAK tarafından yürütülen Küresel Temiz Teknolojiler Girişimcilik Programı (Global Cleantech Innovation Programme-GCIP) kapsamında, temiz teknolojiler alanına giren ve 'Mükemmeliyet Mührü' almaya hak kazanan iş planlarından TÜBİTAK tarafından seçilecek 3 tanesi de yüzde 2 ilave pay karşılığında 600.000 TL ek yatırım yapılabilecek.

Kendi hikayeni yaz! 900 Bin TL destek için son başvuru 13 Haziran

Başvuru koşulları neler?

Erciyes Üniversitesi başvuru koşullarını da açıkladı. İşte başvuru koşulları; Ar-Ge ve teknolojik yenilik odaklı bir iş fikrine sahip olmak, Programa ön başvuru tarihi itibariyle üniversitelerin; a) Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenci olmak, b) Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programından mezun olmuş olmak, Daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 ve 1812 Programı 2. Aşaması kapsamında destek almamış olmak, Ön başvuru tarihi itibariyle herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer almamak.

Kendi hikayeni yaz! 900 Bin TL destek için son başvuru 13 Haziran