CHP'nin 'suda yüzde 50 indirim' önerisine KASKİ Genel Müdürü yanıt verdi: Durumumuz yok!

Kayseri'de CHP ve İYİ Parti'nin su fiyatlarında indirim yapılmasına yönelik girişimleri, iktidar kanadında olumlu yanıt bulmadı. Bu konuda CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer'in 'Ankara yapıyorsa, Kayseri'de bu güzellikten faydalansın. Biz de suda yüzde 50 indirim yapalım' önerisine KASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir'in, 'Durumumuz yok' yanıtı vermesi dikkat çekti.

Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET >>

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde, belediye meclisinin su tarifesine yüzde 50 indirim öngören kararı ile ilgili tartışma sürerken, Kayseri'de de konuyla ilgili girişimler sürüyor. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li Grup Başkanvekili Özgür Özer de konuyla ilgili olarak girişimde bulundu.
“Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki arkadaşlar bunun yüzde 50 indirilebileceğine inanıyorsa, Kayseri'deki arkadaşların da inanması lazım. Eğer bu kamu faydasıysa, Kayseri insanının da bu güzellikten faydalanması lazım” ifadelerini kullandı.
Ancak KASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, “Şu an için bizim öyle bir şey yapma durumumuz yok” yanıtını verdi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Kurulu geçtiğimiz Cuma günü yapıldı. Genel Kurula su zammı tartışmaları damgasını vurdu. CHP ve İYİ Parti su fiyatlarında indirim yapılması için girişimde bulundu, ancak bu talep AK Parti ve MHP'li üyelerce kabul görmedi.
"KAALE ALMIYORUZ" TARTIŞMASI YAŞANMIŞTI!
Meclis'te konuşan İYİ Partili Kazım Yücel, su fiyatlarında yüzde 20 indirim yapılması önerisinde bulundu. Bu öneriyi Meclise başkanlık yapan Başkanvekili Mehmet Savruk kabul etmedi. Savruk, komisyon raporunu okuyup, oylattıktan sonra “Kazım Bey'in bu önerisini kaale almıyoruz” ifadelerini kullandı. Bu ifade de tartışmaları beraberinde getirdi.

YÜCEL'DEN, "KAALE ALMIYORUZ" SÖZÜNE TEPKİ: KAYSERİ ADINA KAALE ALMAK ZORUNDASINIZ
AK Partili Mehmet Savruk'un, "Kaale almıyoruz" ifadesi İYİ Partili Kazım Yücel'i kızdırdı. İYİ Partili Kazım Yücel bu duruma tepki gösterdi. Yücel, "Keşke kaale alsaydınız. Kayseri adına üzüldüm, bunu kaale almamanızı. Zam olunca kaile alıyorsunuz, zam olmayınca kaale almıyorsunuz. 'Kaale almıyoruz' sözü bana dokundu. Kayseri adına kaale almak zorundasınız, gündeme almıyoruz deyin" şeklinde konuştu.

CHP'Lİ ÖZER: ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEKİ ARKADAŞLAR BUNUN YÜZDE 50 İNDİRİLEBİLECEĞİNE İNANIYORSA, KAYSERİ'DEKİ ARKADAŞLARIN DA İNANMASI LAZIM
Diğer yandan KASKİ Genel Kurulunda dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer de önceki toplantıda önerdikleri suda yüzde 50 indirim önergesini hatırlatarak, Meclis'te okunmasını istedi.
Özer, “Geçen oturumda biz de Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubu olarak aynı Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde çoğunluğun ısrar ettiği gibi su fiyatlarına yüzde 50 indirim uygulanması konusunda bir önerge vermiştik. Önergenin de okunmasını istemiştik. Şimdi Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki arkadaşlar bunun yüzde 50 indirilebileceğine inanıyorsa, Kayseri'deki arkadaşların da inanması lazım” dedi.

“KAMU FAYDASIYSA, KAYSERİ İNSANININ DA BU GÜZELLİKTEN FAYDALANMASI LAZIM”
Kayserililer'in de bu gelişmeden faydalanması gerektiğini ifade eden CHP'li Özgür Özer, “Eğer ki Kamu yararıysa, kamu faydasıysa, Kayseri insanının da bu güzellikten faydalanması lazım. Ankaralılar hak ediyorsa, Kayserili iki kat hak ediyordur. Yüzde 50 indirim talebimizin işleme konulmasını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.
CHP'li Özer'in bu yöndeki açıklamaların ardından söz alan KASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir ise indirim yapılması talebine “Durumumuz yok” yanıtını verdi.
Özdemir, “Su fiyatlarının hesaplanması ilden ile farklılık gösterebiliyor. Dolayısıyla en önemli etkinlerden birisi de suyun teminiyle ilgili. Şu an için bizim öyle bir şey yapma durumumuz yok. Onu söylemek istiyorum” diye konuştu.

Diğer yadan Özdemir, su fiyatları ve iller kıyaslamasıyla ilgili de açıklama yaparak, “Sıralamada 21'inciyiz” dedi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü Genel Kurul Toplantısı'nda 5 maddelik gündem, görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda, KASKİ'nin 2023 yılı yatırım, performans programları da oy çokluğuyla kabul edildi.
İYİ Partili Yücel, 'Suya yüzde 20 indirim' istedi! Meclis Başkanı, 'Bu talebi kaale almıyoruz' dedi. Haberin detayları için TIKLAYIN

Bakmadan Geçme