Sağlıkta 'Şehir Hastanesi aciline gidenler, neden Üniversiteye sevk ediliyor?' tartışması!

Kayseri Şehir Hastanesi'nden, son günlerde Üniversite Çocuk Hastanesine yönelik artan sevkler tartışmaları beraberinde getirdi. Doktor sıkıntısı mı yaşanıyor?

Sağlıkta 'Şehir Hastanesi aciline gidenler, neden Üniversiteye sevk ediliyor?' tartışması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Şehir Hastanesi’nde yaklaşık 6 aydır Çocuk Nöroloji Doktoru olmadığı, bu nedenle basit ateşli nöbetlerin bile Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Hastanelerine gönderildiği ifade ediliyor. Ortaya çıkan bu tablo nedeniyle Erciyes Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde de aşırı yoğunluk oluştuğu ifade edilirken, "aylık kirası 180 milyon" denilen Kayseri Şehir Hastanesi’ne bu durumun yakışmadığı belirtiliyor. 
Sağlıkta 'Şehir Hastanesi aciline gidenler, neden Üniversiteye sevk ediliyor?' tartışması!"Kayseri Şehir Hastanesi acil servisine tedavi için başvuranlar, neden son günlerde ağırlıklı olarak Üniversiteye sevk ediliyor?" sorusu yanıt ararken, Kayseri Şehir Hastanesi’nde ortaya çıkan bu tablo tartışmaları da beraberinde getirdi. 
“BASİT VAKALAR BİLE ÜNİVERSİTEYE SEVK EDİLİYOR, ÜNİVERSİTE ÇOCUK ACİL DE AŞIRI YOĞUNLUK OLUŞUYOR" İDDİASI...
Bir süre önce karın ağrısı şikayeti ile aile hekimine başvuran 5 yaşındaki bir çocuk, akut apandisit nedeniyle Şehir Hastanesi’ne gönderildi. Şehir Hastanesi çocuk acilden “gaz sancısı” diye geri çevrilen çocuk, daha sonra apandisit patlaması nedeniyle acil olarak üniversitede ameliyata alındı. Son dönemlerde özellikle çocuk acilde bu yönde vakaların arttığını ifade edilirken, son yaşanan bu olay sağlık çevrelerinde de tartışmaları beraberinde getirdi.
Sağlıkta 'Şehir Hastanesi aciline gidenler, neden Üniversiteye sevk ediliyor?' tartışması!
ÜNİVERSİTEDEKİ SAĞLIK ÇALIŞANLARI BU DURUMDAN ŞİKAYETÇİ
Birçok vakanın son günlerde Şehir Hastanesi’nden, Üniversite hastanesine gönderildiği bu nedenle üniversitenin Çocuk Cerrahi ve Çocuk Acil Bölümleri’nde aşırı yoğunluk oluştuğu öğrenildi. Üniversitedeki sağlık çalışanlarının da bu durumdan şikayetçi olduğu belirtilirken, çalışanlar arasında “Şehir Hastanesi, her karnı ağrıyan hastayı, basit ateşli nöbetleri bile bize gönderiyor?” şeklinde kulaktan kulağa yayıldığı ve bu durumun sıkça konuşulduğu belirtiliyor. 
6 AYDIR ÇOCUK NÖROLOJİ DOKTORU YOK MU?
Diğer yandan Kayseri Şehir Hastanesi’nde yaklaşık 6 aydır Çocuk Nöroloji Doktoru olmadığı ve bu nedenle basit ateşli nöbetlerin bile Erciyes Üniversitesi’ne gönderildiği de sağlık çalışanları arasında konuşuluyor.
'BU TABLO ŞEHİR HASTANESİNE YAKIŞMIYOR!'
Kayseri Şehir Hastanesi’nde ortaya çıkan bu durumun düşündürücü olduğunu dile getiren bazı çevreler, “Aylık kirası 180 milyon olan ve birilerince ‘Türkiye’nin en iyi hastanesi’ denilen Şehir Hastanesi’ne bu durum yakışmıyor. Hastaların artık daha fazla mağdur edilmemesi için yetkililer gerekli önlemi almalı. Bu yönde hastaların, sürekli Üniversiteye sevk edilmesinin önüne geçilmeli” şeklinde görüş belirtiyor.
GEÇTİĞİMİZ NİSAN AYINDA DA DOKTOR SIKINTISI GÜNDEME GELMİŞTİ!
Kayseri Şehir Hastanesi'nde geçtiğimiz Nisan ayında da "Gastroenterolog" sıkıntısı nedeniyle sorunlar ortaya çıkmış, hastalar tedavi edilememişti. Mevcut doktorlardan birisinin yurt dışına gittiği, emekli olduğu, diğerinin özel hastaneye gittiği yönünde ortaya çıkan iddialar tartışmaları beraberinde getirmişti. Doktor sıkıntısı sosyal medyada da gündem olmuştu. 
“EĞER BU VARSA SAĞLIK MÜDÜRÜ’NÜN, BAŞHEKİMİN, DOLAYISIYLA DA BENİM EKSİKLİĞİM”
Bu tartışmaların yaşandığı dönemde AK Parti’nin sağlık işlerinden sorumlu vekili İsmail Tamer’den de dikkat çeken bir açıklama gelmişti. Geçtiğimiz Nisan ayında Olay Türk TV’de katıldığı programda AK Parti’nin doktor Milletvekili İsmail Tamer, bu konuda “Koskoca Şehir Hastanesi’nde Gastroenterolog olmaz mı? Eğer bu varsa Sağlık Müdürü’nün, Başhekimin, dolayısıyla da benim eksikliğim” ifadelerini kullanmıştı. Şimdi ortaya çıkan bu tablo akıllar Tamer’in o sözlerini getirdi.