Unutulmaz Kayserispor hikayesini biliyor musunuz? Osman attı!

Osman attı, Kayserispor Şampiyon oldu. Kayserispor'un taraftar grubu Kapalı Kale'nin lideri Ahmet Dirgenali, Kayserispor unutulmaz hikayesini paylaştı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Unutulmaz Kayserispor hikayesini biliyor musunuz? Osman attı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

1972-73 sezonunda Türkiye 2. Futbol Ligi Kırmızı Grupta mücadele eden Kayserispor son maçta Orduspor ile karşı karşıya geldi. Teknik direktör Yüksel Alkan yönetimindeki sarı kırmızılılar, Osman’ın attığı golle, bir gollük averajla Trabzonspor’un önünde, Kırmızı Grubu lider olarak tamamladı ve ilk kez şimdiki adı Süper Lig olan birinci lige yükseldi. Kayserispor’un taraftar grubu Kapalı Kale’nin lideri Ahmet Dirgenali’nin X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım, sarı kırmızı renklere gönül verenlere, o tarihi anları ilk günkü heyecanıyla yaşattı. Kendisini hediye edilen maçın anlatımının kaydedildiği plağı paylaşan Dirgenali, paylaşımında, ‘Kayserisporumuzun ilk defa 1973 yılında Şampiyon olarak 1.lige çıktığı Orduspor maçının anlatımı olan bu tarihi parçayı bulup bana hediye eden Kubilay Babacan kardeşime teşekkür ederim, beni çok mutlu ettin.’ İfadelerine yer verdi. 
Kayserispor o yıl ikinci lig şampiyonluk maçında beyaz grubun şampiyonu Adanaspor ile karşı karşıya gelmişti. Normal süresi 1-1 tamamlanan karşılaşmada Kayserispor penaltılarda rakibine 6-5 üstünlük sağlayarak, 2. Ligin şampiyonu olmuştu. O sezon Kayserisporlu Mustafa Yücel 14 gol ile Kırmızı Grup’ta gol kralı olmuştu. 

Unutulmaz Kayserispor hikayesini biliyor musunuz? Osman attı!
Ayaktakiler: Mustafa Yücel, Nuri Zincirci, Çetin Özkaynak, Bülent Merey, Selçuk Gür, Rızkullah Fakkusoğlu.
Oturanlar: Mehmet Gümüşsoy, Mehmet Tan, Osman, Oğuz Güven, Ersel Altıparmak.