İYİ Partili Özhan, merak edilen soruyu sordu: Kayseri'nin deprem eylem planı hazır mı?

İYİ Partili Özhan, merak edilen soruyu sordu: Kayseri'nin deprem eylem planı hazır mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erhan Özhan, Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremin ardından ülkede seferberlik ilan edildiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Özhan, ayrıca Kayseri ile ilgili de önlemler alınması gerektiğine dikkat çekerek, “Kayseri’nin deprem eylem planı hazır mı? Belediyelerimiz ve valiliğimiz olası bir deprem için konuyla ilgili eylem planı hazırlamışlar mıdır?” diye sordu.

Elazığ ve Malatya’da meydana gelen ve 41 vatandaşın hayatını kaybettiği depremin ardından yaşanan gelişmeleri değerlendiren İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erhan Özhan, “Hemen ilk günden Elazığ’a ulaşan Kayseri Büyükşehir İtfaiyesi’ni kutluyorum. Şahsi olarak, ailesiyle, derneğiyle, partisiyle, kurumuyla hepsi imkanı nispetince yardım ulaştırma telaşına düşen, maddi imkanı olmayanın dualarda birleştiği bütün Kayseri halkından Allah razı olsun. Milletimiz, askeriyle, polisiyle, doktoruyla, siviliyle topyekun bir gönüllülük esasıyla duruma müdahil olmuş, yere düşeni kaldırmayı bilmiştir. Önceliğimiz birliğimize ve dirliğimize şükür , yüreği deprem bölgesiyle çarpan devletimize milletimize takdir ve teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. Depreme yönelik tedbir ve hazırlıklar konusunda da dikkat çeken ifadeler kullanan Özhan, “Kayseri’nin deprem eylem planı hazır mı?” diye sordu.

“YUMUŞAK ZEMİNLİ ALANLARA YÜKSEK KAT İZNİ VERİLMESİ SÖZ KONUSU MUDUR?”

Özhan, “Kayseri olarak birinci derece deprem kuşağında yer almasak dahi bu tür felaketlere hazırlıklı olmak adına ne durumda olduğumuzu merak ediyorum. Sınanmamışlığın konforuna aldanmayalım. Sorumuz halisane ve basit, Kayseri’nin deprem eylem planı hazır mı? Belediyelerimiz ve valiliğimiz olası bir deprem için  konuyla ilgili eylem planı hazırlamışlar mıdır? Toplanma yerleri, kaçış noktaları , barınma, diğer yeme-içme vb ihtiyaçlarıyla ilgili temel altyapı hazırlıkları yapılmış mıdır? İmarlaşma açısından bu tür felaketleri ne düzeyde öngörüyoruz? Örneğin Sahabiye Kentsel dönüşümünde dikey yapılaşma ve yoğunluk planlamasında yol genişlikleri, ulaşım ve toplanma alanı gibi zaruri ihtiyaçlar ne kadar öngörüldü? Kayseri'de imar affı veya diğer adıyla imar barışı yasası neticesinde binalara çıkılan ek katları faydalandırılan yapı sayısı nedir? Hangi binalara yük getirildi ve hangi binalar statik hesaplara aykırı biçimde yüklere maruz bırakılarak kırılgan hale getirildi? Böyle bir durum söz konusu mudur? Kayseri’de yumuşak zeminli alanlara yüksek kat izni verilmesi söz konusu mudur? Bu yönde yapılaşma bölgeleri var mıdır? Meclis Üyesi olarak bu işin neresinden tutabiliriz, canlarımızı yitirmeden koruyabilir bilir miyiz kaygısıyla, sıraladığım cümlelerle aslında tek bir sorunun cevabını arıyorum Kısacası, hazır mıyız?”

Haber: Cafer ZENGİN