Tomarza'daki o olayla ilgili suç duyurusu! 'Buna sebep olana hesabını soracağız'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili adayları Tomarza'da inceleme yaptı ve ardından Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET >>

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde bulunan Zamantı Irmağı'nda yüzlerce ölü balık kıyıya vurdu. Bu korkutan tablo bölgede tedirginlik oluştururken, Melikviran Mahallesi sakinleri duruma el atılması çağrısında bulundu. Balıklar konusunda ortaya çıkan tehlike sonrası vatandaşlar yetkilileri göreve davet ederken, CHP Milletvekili adayları da bölgeye giderek inceleme yaptı. Vatandaşları dinleyen ve aynı zamanda ölümlerin meydana geldiği Zamantı Irmağı'nı yakından inceleyen CHP Milletvekili adayları; Burhan Bahadır Özsoy, Zülküf Arslan ve Niyazi Üalmış, sorumluların cezalandırılması yönünde çağrı yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili adayı Avukat Niyazi Ünalmış, bu konuda Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

CANLILAR ZARAR GÖRMÜŞ DURUMDA
Ünalmış, “Zamantı Irmağın'da meydana gelen balık ölümleri sonrasında yerinde inceleme yaptık. Zamantı Irmağı'na ciddi anlamda kimyasal atık gelmiş durumda. Valıklar, canlılar çok ciddi zarar görmüş durumda” şeklinde konuştu.
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK!
Bu duruma neden olanlarla ilgili olarak soruşturma başlatılması gerektiğine de vurgu yapan Ünalmış, “Buna sebebiyet verenlere hesabını sormak ve ilgililerin ceza alması için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurunda bulunacak. Bu sorunun takipçisi olacağız” dedi.

KİRLETENLERİN, CANLILARIN ÖLÜMÜNE SEBEBİYET VERENLERİN BU EYLEMLERİNİN CEZASIZ KALMAMASI GEREKİR
“Yazıklar olsun” açıklaması da yapan CHP Kayseri Milletvekili adayı Avukat Niyazi Ünalmış, “Önce Zamantı Irmağı üzerine tesisler kurarak köylünün, çiftçinin sulama yapmasını (paralı hale getirerek) engellediler ve toprağın su ile buluşmasını istemediler. Şimdi de aynı tesisler, atıklarıyla doğayı katlettiler. Doğayı, çevreyi katledenlerin ve memleketim Tomarza'nın hayat suyu olan Zamantı'yı kirletenlerin, canlıların ölümüne sebebiyet verenlerin bu eylemlerinin cezasız kalmaması gerekmektedir. Konunun sıkı takipçisi olacağız” ifadelerini de kullandı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme