Sarız'da çiftçilerden çağrı var...

Kayseri İli Sarız İlçesinde sulama kanalı ile ilgili sorun var. Çiftçiler DSİ yetkilileri tarafından sorunun çözülmesini istiyorlar... Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET >>

Sarız İlçesinde, Bahçeli Mahallesi'nde bulunan sulama kanalı, her yıl yaşanan sorunlar nedeniyle bölgedeki tarım arazilerinin zarar görmesine neden oluyor. Gelen haberlere göre, DSİ yetkililerine defalarca bildirimde bulunulmasına rağmen herhangi bir işlem yapılmaması, bölge halkını endişelendiriyor.

Sarız'da tarım faaliyetleri, bölgenin ekonomisi açısından hayati önem taşıyor. Ancak, sulama kanalının düzenli bakım ve onarımının yapılmaması, çiftçilerin ekonomik açıdan olumsuz etkilenmesine neden oluyor. Bu nedenle, DSİ yetkililerinin bölgedeki tarım arazilerine ve çiftçilere gereken önemi göstermeleri ve sorunu bir an önce çözmeleri bekleniyor.

Çiftçiler durumdan şikayetçi

"Sarız'da sulama kanalında her yıl aynı sorun yaşanıyor. Ürünlerimiz zarar görüyor. DSİ'yi sürekli arıyorum sonuç yok."

"Sarız Merkez Bahçeli mahallesinde bulunan tarım arazisinde sulama kanalı ile ilgili sorun yaşıyoruz. DSİ yetkililerine defalarca bildirmemize rağmen ilgilenmediler. Ekinlerimiz zarar görüyor. Yetkililerden yardım istiyoruz."


Bakmadan Geçme