Kurban fiyatları ne kadar olacak!

2023 yılı Kurban Bayramının yaklaşmasıyla Kayserili vatandaşları kurban telaşı sarmaya başladı. 2023 yılı Kurban Bayramı hangi tarihte başlıyor ile ilgili detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

TAKİP ET >>

Kurban Bayramının yaklaşması, Kayserili vatandaşların da kurbanlık hayvan fiyatlarını merak etmelerine neden oluyor. Bütçelerine uygun bir kurbanlık hayvan arayışı içerisine giren Kayserili vatandaşları kurban ibadetlerini yerine getirmenin telaşı sardı.


Son aylardaki karkas et fiyatlarının hızlı yükselişi sebebiyle bütçelerine uygun kurbanlık bulup bulamayacağı kaygısında kalan vatandaşlar kurbanda küçükbaş mı büyükbaş mı keseceklerini, hangisinin fiyat açısından daha uygun olup olmayacağını da merak ediyorlar.
Genel itibari ile hayvanın kilosu, ırkı, yaşı ve beslenme şekline göre fiyat değişikleri olurken sektör temsilcisi üreticilerden aldığımız bilgiye göre kurbanlık inek, düve, tosun gibi büyükbaş hayvanlar 50 bin TL'den başlayıp 120 Bin TL'ye kadar çıkarken koyun, toklu, koç gibi küçükbaş kurbanlık hayvanlar ise 5 bin TL'den başlayıp 8 Bin TL'ye kadar çıkıyor.


KİMLER KURBAN KESMELİDİR!
Diyanet'ten alınan bilgiye göre: “Kurban kesmek, akıl sağlığı yerinde, büluğa ermiş (ergen olmuş), dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan her müslümanın yerine getireceği malî bir ibadettir (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 148). Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr altın veya değerinde para ya da eşyaya sahip olan kimselerin kurban kesmesi gerekir (Mevsılî, el-İhtiyâr, IV, 252-256; İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, IX, 452-453).”
KURBAN BAYRAMI TARİHLERİ
27 Haziran 2023 Salı Arefe
28 Haziran 2023 Çarşamba Kurban Bayramı (1. Gün)
29 Haziran 2023 Perşembe Kurban Bayramı (2. Gün)
30 Haziran 2023 Cuma Kurban Bayramı (3. Gün)
01 Temmuz 2023 Cumartesi Kurban Bayramı (4. Gün)

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme