Kayseri Otogarı'nı işleten Öztürk'ü o savcı araştırmış

TAKİP ET >>

AKP'ye yakın gazetelerin, aralarında Kayseri'nin de bulunduğu ‘42 ilde eşzamanlı operasyon' iddiasının ardından Aydınlık Gazetesi, Kayseri Şehirlerarası Otobüs Terminalini işleten Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk ile ilgili yeni bir iddia ortaya attı. Gazete, yolsuzluk soruşturmasından alınan Savcı Muammer Akkaş'ın iddianamesini yazdığı ve Yargıtay'da bekleyen 'Metro Davası' dosyasını gündeme getirdi. İstanbul Büyük Otogar Esnaf Derneği Başkanı Şahap Önal'ın iddialarına dayandırılan haberde, Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk'ün organize suç örgütü kurmaktan yargılandığı ancak soruşturmada hükümete yakın isimlerin de yer alması nedeniyle beraat ettirildiği öne sürüldü.

İSTİHBARAT RAPORU DOĞRULTUSUNDA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulduğu öne sürülen istihbarat raporu doğrultusunda AKP'ye yakın gazeteler tarafından haberleştirilen ve aralarında Kayseri'nin de bulunduğu, ‘42 ilde eşzamanlı darbe hazırlığı' iddiasının ardından Aydınlık Gazetesi yeni bir olayı gündeme taşıdı. İstanbul Büyük Otogar Esnaf Derneği Başkanı Şahap Önal'ın sözlerine dayandırılan haberde, Kayseri Şehirlerarası Otobüs Terminali'ni uzun süredir işleten Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk davasının yolsuzluk soruşturmasından alınan Savcı Muammer Akkaş tarafından sonuçlandırıldığına dikkat çekildi. Şirket hakkında birçok davanın olduğunu ve 18 yıldır bu davaların devam ettiğini ileri süren Önal, Otogar İşletmeleri A.Ş.'nin 'sicili bozuk olduğu için'' Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) da izin alamadığını ifade eden Önal, 'Daha sonra şirketin adı Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş. oldu. Bu şirkete ise üst düzey AKP'lilerin ortak olduğunu iddia eden Şahap Önal, bir takım CHP'lilerin de şirketin yönetiminde yer aldığını kaydetti.

METRO DAVASI VE SAVCI AKKAŞ

Haberde şu ifadelere yer verildi: “Metro Turizm sahibi Öztürk'ün yargılandığı davanın iddianamesine baktığımızda tanıdık bir isimle karşılaştık. İddianameyi yazan savcı, gündemdeki yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş. Hatırlanacağı üzere AKP Hükümeti'nde 10 bakanın değişmesine neden olan ve iki bakan çocuğunun ve Halkbank Genel Müdürü'nün tutuklandığı söz konusu yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının dosyası geçen hafta Akkaş'tan alınmıştı. Savcı Akkaş'ın yazdığı ve kamuoyunda ‘Metro Davası' olarak adlandırılan davanın iddianamesinde Galip Öztürk ‘suç örgütü lideri' olarak tanımlanıyordu. Şahap Önal'ın iddialarına göre ise, Metro Turizm seçimlerde AKP'nin adaylarına finansörlük yapıyor. Ayrıca CHP'nin geçen günlerde yerel seçimler için Samsun'dan aday gösterdiği Tarık Cengiz'in de adı Savcı Akkaş'ın yazdığı ‘Metro Davası' iddianamesinde geçiyor. İlişkiler ağı elbette daha karmaşık.”

Bakmadan Geçme