Kayseri 'Afet Bölgesi mi' ilan edildi? Açıklama var...

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen 10 ilin yanı sıra, Elazığ'ın depremden etkilenen şehirler kapsamına sokulduğunu ve afet bölgesi ilan edilen 11. il olduğunu duyurdu. Yaşanan bu yöndeki gelişmenin ardından Kayseri'nin de daha sonra 'Afet Bölgesi' ilan edildiğine dair iddialar ortaya atıldı. Peki, Kayseri 'Afet Bölgesi' ilan edildi mi?

TAKİP ET >>

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen 10 ilin yanı sıra, Elazığ'ın depremden etkilenen şehirler kapsamına sokulduğunu ve afet bölgesi ilan edilen 11'inci il olduğunu duyurdu. Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrası parti genel merkezinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çelik, açıklamasında "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Elazığ, depremden etkilenmesi bakımından 11'inci il olarak afet bölgesi olarak değerlendirilecektir" ifadelerini kullandı.
"KAYSERİ'NİN AFET BÖLGESİ KAPSAMINA ALINMASI" YÖNÜNDE ÇAĞRILAR YAPILMIŞTI
Yaşanan bu gelişmenin ardından deprem sonrası Çevre Bakanlığınca hasar tespit çalışmalarının yapıldığı iller arasında yer alan Kayseri'nin de "Afet Bölgesi" ilan edildiğine dair iddialar ortaya atıldı. Zira bu yönde Sarız'da yaşanan sıkıntılar örnek gösterilerek, "Afet Bölgesi" ilan edilmesi yönünde çağrılar yapılmıştı. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir'in yanı sıra İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ve Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak'ın da bu yönde talepleri olmuştu. Peki bu iddia doğru mu? AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, bu yönde ortaya atılan iddialarla ilgili olarak haber merkezimize yaptığı açıklamada, bu yönde bir gelişmenin olmadığını belirterek, "Öyle bir bilgi doğru değil" diye konuştu.

Bakmadan Geçme