İşte MHP'nin Kayseri tablosu! Hangi ilçelerde oy arttı, hangi ilçelerde düştü?

Oy oranları, önceki seçimlere göre merak edilen partilerden biri de MHP. Peki, MHP'nin oyu arttı mı, düştü mü? Hangi ilçelerde oy oranı arttı, hangi ilçelerde düştü. Detaylar konuyla ilgili Kayseri Olay Haber merkezi olarak hazırladığımız, Kayseri haber bülteninde. İşte dikkat çeken sonuçlar…

TAKİP ET >>

Kayseri'de 14 Mayıs milletvekilliği seçimleri geride kalırken, gözler 28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çevrildi. Diğer yandan 14 Mayıs seçimleri sonrası kentte partilerin önceki ve sonraki seçimlere yönelik aldıkları oy oranları ve kıyaslamalar da merak konusu oldu.
Oy oraları önceki seçimlere göre merak edilen partilerden biri de MHP. Peki, MHP'nin oyu arttı mı, düştü mü? Hangi ilçelerde oy oranı arttı, hangi ilçelerde düştü. İşte dikkat çeken sonuçlar…

14 MAYIS SEÇİM SONUÇLARININ GENEL TABLOSU
14 Mayıs 2023 milletvekilliği seçimlerinde, Kayseri genelinde AK Parti yüzde 40,59 oy alarak ilk sırada yer aldı. 16 ilçe içerisinde sadece İncesu ilçesinde oyunu artıran AK Parti 15 ilçede ise oy kaybına uğradı. AK Parti en fazla oy kaybettiği ilçe rakamsal olarak 17 bin 894 oy ile Melikgazi , oransal olarak ta yüzde 35,57 ile Sarız ilçesi oldu.

Cumhur İttifakının bir diğer paydaşı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri'de 14 Mayıs seçimlerinde yüzde 19,28 oranında oy aldı. CHP aldığı yüzde 17,03 oy ile üçüncü, İYİ Parti ise yüzde 10,12 oy ile dördüncü sırada yer aldı. Kayseri'de aldığı yüzde 3,57 oy ile Yeniden Refah Partisi ise beşinci sırada yer aldı.
MHP'NİN KAYSERİ TABLOSU
Seçimde ne kadar oy alacağı merak konusu olan partilerden MHP, Kayseri'de 16 ilçe içerisinde 13 ilçede oyunu artırırken, 3 ilçede ise oyu geriledi. MHP'nin merkez ilçeler dışındaki tüm ilçelerde oyunu artarken merkez ilçeler; Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde ise oyu düştü.
MHP EN FAZLA OYUNU DEVELİ'DE ARTTIRDI
MHP'nin Kayseri'de en fazla oyunu artırdığı ilçe rakamsal olarak bin 763 oy ile Develi ilçesi olurken, oransal olarak en fazla arttırdığı ilçe ise yüzde 22,12 ile Sarız ilçesi oldu.
MHP EN FAZLA OY KAYBINI HANGİ İLÇEDE YAŞADI?
MHP'nin 14 Mayıs seçim sonuçlarına göre en fazla oy kaybına uğradığı ilçe rakamsal olarak 4 bin 272 oy ile Kocasinan olurken, oransal olarak ta yüzde 10,00 ile Talas ilçesi oldu.
İŞTE MHP'NİN İLÇELERE GÖRE KAYSERİ GÖRÜNÜMÜ

GAZETECİ CAFER ZENGİN VE EKONOMİST ZEKİ KARAHÜSEYİN SEÇİM SONUÇLARINI EKONOMİK BAKIŞ PROGRAMINDA MASAYA YATIRDI...EKONOMİK BAKIŞI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme