Depremin Kayseri'ye olan mesafesini açıkladı!

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, Adana'da meydana gelen ve Kayseri'de de bazı vatandaşlarca hissedilen depremin kente olan mesafesini açıkladı.

TAKİP ET >>

Adana merkezli art arda meydana gelen iki depremin ardından açıklama yapan Kayseri Jeoloji Mühendisleri eski İl Temsilcisi Adnan Evsen, depremin Kayseri'ye uzaklığı hakkında bilgi verdi. Evsen, Kayseri'ye uzaklığın 100 km olduğunu dile getirdi.

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, şu ifadeleri kullandı: Saimbeyli'de deprem. Saimbeyli'de (Adana) 12/5/2023 tarihinde saat 12.33 de 5 km derinlikte 4.6 M büyüklüğünde deprem olmuştur. Depremin merkez üssü Kayseri'ye kuş uçuşu 100 km mesafededir.

ADANA'DA 3 DAKİKA ARAYLA İKİ DEPREM OLDU

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından artçı sarsıntılar da sürüyor. Bu kez de Adana merkezli art arda deprem oldu. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.5 olarak açıkladı.

Deprem yerin 5 km derinliğinde meydana geldi.

Diğer yandan sosyal medya da bazı vatandaşlar depremi hissettiklerine yönelik paylaşımlar yapması da dikkat çekti. Adana, Saimbeyli merkezi üssü olan depremi Kayseri'de hissedenler, "Deprem mi oldu?" diye birbirlerine sordu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 4.5 olarak duyurdu. AFAD derinliği Kandilli Rasathanesinin aksine 7 km olarak belirtti.

Adana, Saimbeyli'de 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından 3 dakika sonra bir deprem daha oldu. Halilbeyli merkez üssü olan depremin büyklüğü Kandilli Rasathanesi 3.9 olarak belirtirken, AFAD ise 4.3 olarak duyurdu.

İŞTE JEOLOJİ MÜHENDİSİ ADNAN EVSEN'İN O PAÇIKLAMASI...

SAİMBEYLİ'de DEPREM#Saimbeyli (#Adana) de 12/5/2023 tarihinde saat 12.33 de 5 km derinlikte 4.6M büyüklüğünde #deprem olmuştur. Depremin merkez üssü Kayseri'ye kuş uçuşu 100 km mesafededir. pic.twitter.com/zHpeUjjREE — Adnan Evsen (@EvsenAdnan) May 12, 2023

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme