CHP Milletvekili Arık'tan, Hacılar'ın AKP'li Belediye başkanına sert tepki

TAKİP ET >>

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, sosyal medya üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP'yi eleştiren Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici'ye sert yanıt verdi. Ekici'ye önce biraz tarih okuması tavsiyesinde bulunan Arık, “Türkiye'yi uçuruma sürükleyen bir partinin mensubunun Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran partiye söz söylemesinin en hafif tabiri ile hadsizliktir.” dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, sosyal medya üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'ye yönelik eleştirilerine sert yanıt verdi. Ekici'nin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile tarih bilgisinden yoksun bir insan olduğunu dosta düşmana gösterdiğini ifade eden Arık, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Hacılar Belediye Başkanı'na öncelikle teklifin biraz tarih okumasıdır. 1940'lardan bahseden Ekici, 1940'larda milyonlarca kişinin hayatına mal olan ikinci dünya savaşında tek bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının burnunun kanamadığından haberi yok. Haberi olmadığı gibi 14 yıllık AKP iktidarının Türkiye'yi aldanarak, aldatarak nasıl uçurumun eşiğine getirdiğinden de haberi yok. Biz ona hatırlatalım. Bugün mücadele ettiğini söylediğiniz FETÖ'yü kim besledi, kim büyüttü? Bir baksın bakalım CHP mi bu FETÖ'ye “Ne istediler de vermedik” dedi yoksa kendileri mi? Bugün gazozuna ilaç katılmış masum kadın pozlarına girmeye hiç gerek yok, bütün Türkiye biliyor ki, AKP FETÖ ile bilerek ve isteyerek birlikte oldu. Çözüm süreci adı altında terör örgütüyle masaya oturup, şehirlere bombalar yığılmasına göz yumarak yüzlerce askerin, polisin ve sivil vatandaşın şehit olmasının müsebbibi kim? IŞİD'in teröristlerini Türkiye'de tedavi ettirip, sonrasında Türkiye'nin başına bela eden kim? Hep aldatıldığını söyleyen ama hep halkı aldatan bir siyasi partinin temsilcisi, bu soruların da yanıtını vermeyecektir. Onların işi gücü yalan, rant, halkı kandırmak.”

“AKP, HACILAR'DA KİMLERİN SIRTINDAN OY ALDI?”

Açıklamasında, “Sayın Ekici, bugüne kadar AKP'nin kimlerin sırtından Hacılarda rekor oy aldığını da mı bilmiyor.” İfadelerini de kullanan Arık, şunları söyledi: “Elbette biliyor, ama eminim oda kandırıldığını söyleyecektir. Kandırıldığı tek konunun da bu olmadığından eminim. Ekici açıklamasında AKP'nin genel siyaseti olan din istismarını, din tüccarlığını da elden bırakmamış. Sayın Ekici'ye buradan soruyorum CHP döneminde hangi cami ahır yapıldı? Çıkın bunu açıklayın. Peki, kendi partisi döneminde rant için yıkılan camiler hangisi? Bu konuyu mecliste de gündeme getirdim ama yanıt alamadım. Ekici, rant için yıkılan camileri bilmiyorsa Hacılar'dan kent merkezine gelirken şöyle eski terminalin bulunduğu yere bir baksın, belki hatırlar. Hiçbir CHP'li Atatürk dahil hiçbir genel başkanı için peygamber demedi, ‘Allah'ın bütün vasıflarını taşıyor' demedi, ‘Ona dokunmak ibadettir' demedi. Dinden bahseden Ekici, önce bunlara yanıt versin…”

“BÖLÜCÜLÜK YAPIYOR”

Ekici'nin ‘Tuncelili Kılıçdaroğlu' sözlerinin bir bölücülük ifadesi olduğuna dikkat çeken Arık, “Bu ülkenin her karışı şehitlerin kanıyla sulanmış, kutsal vatan topraklarıdır. Tunceli'de bu kutsal vatan topraklarından biridir. Sayın Genel Başkanımızın Tuncelili olması da ne ayıptır ne de günahtır. Ayıbı yapanlar insanları doğdukları kentlerle, inançlarıyla, etnik yapılarıyla değerlendiren çağ dışı zihniyettir. Bu çağ dışı zihniyeti şiddetle kınıyor, Ekici'yi Sayın Genel Başkanımızdan ve 81 il'in nüfusuna kayıtlı tüm yurttaşlarımızdan özür dilemeye davet ediyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme