CHP Milletvekili Arık, o fabrikayı Meclis gündemine taşıdı: İşçiler perişan!

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Tomarza'da belediyenin desteğiyle kurulan ve işçilerin maaşlarının ödenmediği ifade edilen tekstil fabrikasını Meclis gündemine taşıdı. Arık, 'Fakir fukara, garip gureba edebiyatı yapıp iktidar olanlar ellerini bir türlü fakirin fukaranın cebinden çekmiyor' dedi.

Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET >>

Tomarza Tekstil Fabrikasında çalışan bir grup işçi maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle bir süre önce iş bırakmıştı. Seslerini duyurmaya çalışan işçiler, her maaş döneminde işverenin kendilerini mağdur ettiğine dikkat çekmişti. Yaşanan bu olayın ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, işçilerin yaşadığı sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşıdı.
“İŞÇİLER PERİŞAN, İŞÇİLERİN ÜÇ AYLIK MAAŞI İÇERİDE. BELEDİYE BAŞKANI DA HA BUGÜN, HA YARIN DİYEREK İŞÇİLERİ OYALIYOR”
“Fakir fukara, garip gureba edebiyatı yapıp iktidar olanlar ellerini bir türlü fakirin fukaranın cebinden çekmiyor” diyen Arık, Meclis'teki konuşmasında şunları söyledi: Bakınız, Tomarza ilçemizde belediyenin de desteğiyle bir tekstil fabrikası kuruldu, öncelikle emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ancak, bu fabrikada çalışan işçilere “Deneme süreci.” denilerek sigortaları yapılmadı, maaşları asgari ücretin altında verildi. Öyle ki işçilerin bankaya yatırılan maaşları, işçiler tehdit edilerek, işten çıkartılacağı söylenerek, baskıyla, zorbalıkla ellerinden maaş kartı ve şifreleri alınarak, işverenin muhasebecisi tarafından çekilip belirli bir kısmı işçilere verildi. Şimdi fabrika kapandı, işçiler perişan, işçilerin üç aylık maaşı içeride. Belediye Başkanı da ha bugün, ha yarın diyerek işçileri oyalıyor. Bir taraftan milyonluk ihaleler alırken diğer taraftan işçinin üç kuruş…

Bakmadan Geçme