Buzları Erittiler!

TAKİP ET >>

Seçim sürecinde Kudüs tartışması ile karşı karşıya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mahmut Arıkan, arasındaki soğuk rüzgarlar dindi.

Arıkan, Saadet Partisi İl Başkanı Nuri Ürkündaş, ve partisinin İl Yönetimi kurulu üyeleri ile birlikte Büyükkılıç'ı ziyaret etti. Arıkan, ziyarette hayırlı olsun dileklerini iletti. Büyükkılıç da, “Nazik ziyaretleri için Sayın Ürkündaş'a ve parti yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

ARALARINDA KUDÜS DÜELLOSU YAŞANMIŞTI

Şubar ayında Beytülmakdis Derneği tarafından düzenlenen “Kudüs Aşkına” temalı programda AK Parti ile Saadet Partisi arasında “Kudüs düellosu” yaşanmıştı. Programa katılan Saadet Partisi (SP) Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mahmut Arıkan, “Allah rızası için bu sözlerimi yanlış anlamayın. Kudüs için canı yanan bir kardeşinizin feryadı olarak görün. Kudüs'te insanlar Türkiye'den para, pul beklemiyor. Orada insanlar bağımsızlık, siyasi destek bekliyor. 9 tane şehit olan kardeşimizin davasına sahip çıkılmasını istiyor, sessizliğe isyan ediyor. Onu Minute'taki duruşun orada şehit olan kardeşlerimizin 20 milyon dolarlık tazminat davasının geri çekilmesine karşı da gösterilmesini istiyor.” dedi.

ARIKAN, BÜYÜKKILIÇ'I KIZDIRDIRMIŞTI

Arıkan'ın bu yöndeki ifadeleri AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Memduh Büyükkılıç'ı kızdırdı. Arıkan'ın ardından kürsüye çıkan Büyükkılıç, Arıkan'ın siyaset yaptığını savunarak, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan döneminde Kudüs'e sahip çıkıldığı kadar hiçbir dönemde sahip çıkılmamıştır” ifadelerini kullanmıştı. İkili arasında yaşanan bu olayın ardından taraflar arasındaki gerginlik hayırlı olsun ziyaretiyle sona erdi. Arıkan ve Büyükkılıç, ziyarette güler yüzler, yakın oturmaları ve samimi pozları ile dikkat çekti. Haber: Cafer ZENGİN

Bakmadan Geçme