Burunören'de anlamlı tören!

Kayseri'nin Sarıoğlan İlçesine bağlı 82 haneli Burunören Mahallesi'nde Türkiye'de yalnızca 3 Büyükşehir'de olan Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtı yapıldı. Atatürk'ün 3.5 metrelik anıt heykelinin yanı sıra Aşık Veysel Şatıroğlu ve şair Nazım Hikmet Ran'ın büstleri nedeniyle mahallede tören gerçekleştirildi.

TAKİP ET >>

Organizasyon Komitesi Başkanı Cihan Korkmaz, “Türk vatanını işgalden, Türk milletini esaretten kurtaran, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri ve aydınlanmanın evrensel önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anıt heykeli ile ülkemizin gönül sesi Aşık Veysel Şatıroğlu ve Türkçemizin bayrağı ve ülke sevdalısı şair Nazım Hikmet Ran'ın büst açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
O İSİMLERE TEŞEKKÜR...
Bu konuda kendilerine destek veren hayırseverlere de teşekkür eden Korkmaz, “Demokratik laik ve üniter bir yönetimden yana olan atasının devrim ve ilkelerine sahip çıkan Burunören halkı ona olan minnet ve saygısını belirtmek için Türkiye'de yalnızca üç büyük şehirde bulunan 3,5 metre boyundaki 4 anıt heykelin 5'incisi ile ülkemizin Gönül sesi aşık Veysel Şatıroğlu ve Türkçemizin bayrağı ülke sevdalısı şair Nazım Hikmet Ran'ın büstleri tüm masrafları Avrupa'da yaşayan iş kadını Fatoş Akça ve Süleyman Görgülü tarafından karşılanmıştır. Hayırseverlerimiz her zaman bizim yanımızda olmuşlardır. Onlara teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Diğer yandan açılışa bazı siyasi parti, STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar yapılan açılışın ardından bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Açılış programı kapsamında halk müziği sanatçıları da konser verdi.

Bakmadan Geçme