Bakan açıkladı! Kayseri'de vaka sayısı düştü mü? Bakan'dan Kayseri açıklaması...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs vaka haritasını açıkladı. Koca'nın Kayseri'nin vaka sayısı azalan iller arasında yer aldığını söyledi. Bakan Koca, ayrıca aşıda yeni bir aşamaya geçileceğini duyurdu.

TAKİP ET >>

Haber: Cafer ZENGİN- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tam kapanma sonrasında vaka verilerini paylaştı. İllere göre haftalık vaka sayısını açıklayan Bakan Koca, “İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Düşüş hızı azalsa da vaka sayılarının düşüş eğilimi devam ediyor. Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz Kastamonu, Tekirdağ, İstanbul, Bayburt ve Zonguldak. Bu güzel seyri kalıcı hale getirmek elimizde. Başardık yine başarabiliriz.”
"AŞI DA YENİ AŞAMAYA GEÇİYORUZ"
Bakan Koca, ayrıca "Bugün aşı kampanyasında yeni bir aşamaya geçiyoruz. Yaş sınırlaması olmaksızın tüm ilköğretim öğretmenlerimizi aşı programına almıştık. Şimdi ise 40 yaş üzerindeki tüm branş öğretmenlerimizi aşılamaya başlıyoruz." ifadelerini de kullandı.
KAYSERİ'NİN HARİTADAKİ TABLOSU
Diğer yandan Bakan Koca'nın açıkladığı illerin 100.000 nüfusa karşılık gelen ve 8-14 Mayıs tarihlerini kapsayan haritada Kayseri 127,26 olarak yer aldı. İllerdeki vaka sayısındaki düşüş grafiğinde bu kez Kayseri'de yer aldı. 100 binlik haritaya göre değerlendirmenin yapıldığı grafikte Kayseri'deki düşüş 133,74 olarak ifade edildi.

Bakmadan Geçme