Selda Avcı

HAYAT CESURLARA TORPİL GEÇER!

Selda Avcı

Birçoğumuz her hangi bir işe başlarken bir yanımız hep endişelerle doludur başarabilirmiyim? Ya Başaramazsam? Gibi onlarca  soru çakışır durur zihinlerimizde. Bunun ana temasının inanç zafiyetinden kaynaklandığı aklımıza bile gelmez. Oysaki  “İnanmak başarmaktır…” Bir işe başlarken, o işin önemine ve çalışarak yapabileceğimize kesin olarak inanmalıyız. Yapabileceğimize inanarak bir işe başlamak, o işi yarı bitirmek demektir. İstemek, inanmak başarmanın yarısıdır!

Korkakların ömrü, cesurların dedikodusunu yapmakla geçer!

Örneğin; Bir iş kurup ticarete atılacaksınız buna öncelikle ilk adımı atıp bütün riskleri alıp başlamalısınız ki, ilerleme kaydedebilesiniz. Hayat cesaretli ve cesur insanların bir sıfır önde olmasına olanak sağlar ve onlara torpil geçer. İnanmak anlamında kullandığımız bir başka kelime de “imandır. İmanda, “acaba olabilir mi olamaz mı” gibi şüphe ve tereddüde yer yoktur. İçten ve kesin inanmak vardır. Dedik ya inanmak meselenin yarısınıçözmektir diye çünküİnanmak kuvvettir, bilgidir, sevgidir. İnanmak fedakârlıktır, güzelliktir, birliktir.İnanmak samimiyettir, yüceliktir, saadettir.Yusuf Dündar

Cesurların ayağa kalkmasıyla, korkakların ömrü biter! 

Hayat sadece yola çıkmayı göze alanları kahramanlaştırır...

Yıldırım aynı yere iki kere düşer mi?

Düşer…

İki kere de düşer, üç kere de.

Yeter ki yağmurun altında durmaya cesaret et.

Öfkeyle, rekabetle, küçümsemeyle, eleştiriyle ve yargıyla dolu konforlu alanını terk edebilmeyi başardığında hazır olduğun seni bulur.

Unutma ki, aradığın da seni arıyor.

Yaşamının dümeni kendi ellerinde…

Kalbinin rehberliğini kimsenin karanlık kuyularında yitirme.

Uçurumlar, dümeni kıracağın rotayı verirler sana.

İhtiyacın olan tek şey cesaret…

Yola çıkmaya, yağmurda ıslanmaya, kahraman olmaya cesaret et… Bircan Yıldırım

Yazarın Diğer Yazıları