Selda Avcı

YÜREK YANMAYINCA

Selda Avcı

Yürek yanmayınca göz yaşarmaz denilir ne kadar doğru bir söz değil mi? Durduk yere canı yanmadan kimse gözyaşı dökmez, ya canı yanacak, yâda çok mutlu olacak ki hissettiği acı ve mutluluktan gözlerinden yaşlar süzülüp gitsin. Ya hüzünden, acıdan, ya sevinçten ağlarız.

 Ağlatan gülmez mutlaka oda zamanı gelince ağlayacaktır. Sadece sabır edip beklemek gerekiyor. Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler.

Bana sürekli gelen sorular can yakan gerçekten cezasını bulur mu? Tabi ben bu konuda fetva verecek düzeyde bilgi sahibi değilim ama yaşadığım hayat tecrübelerinden yola çıkarak kendi düşüncelerimi sizlerle paylaşıyorum.

Ben Rabbime güveniyorum, ‘’Şüphesiz Allah, mutlak güç sahibidir, intikam sahibidir’’. (İbrahim Suresi 47. Ayet) "Senin Rabbin, hiçbir şeyi unutmaz. (Meryem Suresi 64)

Kusuru kendisine söylenmeyen adam, ayıbını hüner sanır. Kendini hatasız kusursuz gören bir insan şunu unutur. Konu ne olursa olsun, verdiğin ‘üzüntü’ ve aldığın 'ah’ bir cam parçasından daha keskindir; dönüp dolaşıp üzerine basarsın. Hz. Mevlâna Ve unutma; kime ne yaşattıysan bir gün aynısını yaşarsın.

Bir insanın ar damarı ne zaman çatlar biliyor musun?
Birinin gözyaşlarına sebep olduğu halde
Sanki hiçbir şey yokmuş gibi davranmaya başladığında!

Bu yüzden bazı haklar helal edilmez!Dünyasını cehenneme döndürdüğünüz insanların ahını aldığınız takdirde hem bu dünyanız, hem ahiretiniz cehenneme döner.

 Cemal Süreyya; Nasıl bilirdiniz? Sorusuna, ‘’Tanıyamamışım’’ deyip geçtim. Diyor ya bizde bazen hayatımıza giren insanlar hakkında yanılabiliyoruz. Çok iyi diye bildiğimiz insanlar kötü çıkıyor, kötü diye bildiğimiz insanlar iyi çıkabiliyor. ‘’Sonra bir bakarsın; sayfalar dolusu kelimeler döktüğün insan, bir cümlene bile değmezmiş’’. Onu anlarsın ama bazen bunu anlamak için çok geç olmuş olabilir. Zararın neresinden dönerseniz kardır, deyip hayatınıza kaldığınız yerden devam edeceksiniz. İnsanlar size kötülük yaptı diye elbette kötü olmayacaksınız. İlahi adalete teslimiyet içinde Allah’a sığınıp bekleyeceksiniz.

SİZDEN GELENLER!

 

Merhaba Selda Hanım;

Sizin yazılarınız en çaresiz anımda bana ilaç gibi geldi ve size yazamadan yapamadım. Belkide binlerce buna benzer mailler alıyorsunuzdur belki benim yazdıklarımı okuyamamaksınız bile. Ama ben size nedense yine de yazmak istedim.

En çokta ‘’Allah adildir kulunun ahini kimseye bırakmaz“ beni çok etkiledi… H.G

 

Merhabalar tesadüfen  yazılarınızı  gördüm  okudum  o kadar güzel  ki her insan içinde  insanlık  olan bir şey  buluyor. A.Y

 

SelamünAleyküm Selda Hanım yazılarınızı büyük bir zevk ile okuyorum ve bana yol gösterici birer kılavuz niteliğin de hepsi. Benim yaşadığım bir olay var ve bana bu konu da ışık tutmanızı bekliyorum. Ş.D

 

Selda Hanım merhaba;

Ben H.K yazdıklarınızı okumak çok iyi geldi ağzınıza sağlık.

 

Selda Hanım yazılarınız bir harika... Allah sizin gibi düşüncede olan insanları çoğalsın çok  Allah'a emanet olun ???? saygı ve sevgilerimle. E.B.A

 

Merhaba Selda hanim,
Sizin E- mail adresinizi Kayseri olay sitesinde buldum. Bir yazıyazmışsınız orda mail adresiniz vardı.Rahatsız etmek istemiyorum..Ama sizin yazınız beni etkiledi.

Yurt dışındayaşıyorum. M.A

 

Yazılarımdan dolayı çok sayıda E-Mail alıyorum. Bunlardan bir kısmını sizlerle paylaşmak istedim. İçerikleri ve isimleri bende saklı olan mesajların güzelliklerini yansıtmak istedim. Bu ve buna benzer duygularınıza tercüman olduğumu dile getirdiğiniz yazılarıma yapmış olduğunuz yorumlar, güzel duygu ve düşünceleriniz ayrıca dualarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Herkes her işi yapabilir ama ses getirip hayatlara dokunabilmekti mühim olan. Ben bunu başarmanın gururunu yaşıyorum. Rabbime binlerce kez şükürler olsun ki bana böyle bir imkânı nasip etti. Saygıyla…

 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları