Okul saldırısına Kayseri'den tepki geldi: Bu kaçıncı! Daha ne olması lazım
Bugün İstanbul'da meydana gelen okul saldırısına tepki gösteren YENİ Partili Ümit Özer, 'Bu kaçıncı! Daha ne olması lazım' diye sordu.
Manisa'nın ardından bir okul saldırısı da İstanbul'da yaşandı. Başakşehir'de bir ortaokul gelen F.M. adlı 15 yaşındaki öğrencinin, 8 öğrenciyi bıçaklayarak yaraladığı ifade edildi. Hastaneye kaldırılan öğrencilerden 3'ünün durumunun ağır olduğu ve tedavilerinin sürdüğü dile getirildi. Saldırıyı gerçekleştiren F.M. gözaltına alındı.
Özer'den saldırıya tepki
Yaşanan bu olayın ardından saldırıya Kayseri'den de tepki geldi. Şu an YENİ Parti saflarında siyaset yapan CHP Kayseri eski İl Başkanı Ümit Özer, yaptığı açıklamada iktidara tepki gösterdi.
‘Bu kaçıncı! Daha ne olması lazım’
‘Sadece saraya Bakan olanlar, milletin yüzüne bakarak nasıl hala orada oturabiliyor’ diyen Özer, tepkisinde şu ifadeleri kullandı: Bir okul saldırısı daha. İstanbul Başakşehir’de Şeyh Şamil İmam Hatip Ortaokulu'nda gerçekleşen olayda, okula sonradan giren lise öğrencisinin bıçaklı saldırısına uğrayan 8 kız öğrencinin yaralandığı haberleri var. Geçmiş olsun, Allah yardımcıları olsun yavrularımızın. Yahu bu kaçıncı? Sadece saraya Bakan olanlar, milletin yüzüne bakarak nasıl hala orada oturabiliyor. Daha ne olması lazım! AKP'nin kara düzeninde sorumlular neden hesap vermiyor? Ne yazık ki, olan yine bu milletin evlatlarına oluyor. Yönetemiyorsun AKP. Önlem almıyorsun, çocukları koruyamıyorsun, yanlışlardan, acılardan, liyakatsizliklerinden ders çıkarmıyorsun AKP. Her alanda milleti üzüyorsun, ülkeyi karanlığa sürüklüyorsun AKP. Yeter artık. Yeter.
Vali'den açıklama
Diğer yandan saldırı sonrası açıklama yapan İstanbul Valisi Davut Gül, Başakşehir'de bulunan okulda yaşanan saldırıda 8 öğrencinin yaralanarak hastaneye kaldırıldığını, 1 öğrencinin ameliyatının sürdüğünü açıkladı. Saldırgan öğrencinin okulun çevresinde ikamet ettiğini söyleyen Vali Gül, ‘Bıçaklamayı yapan saldırıyı yapan aynı mahallede oturan, okula çok yakın bir yerde ikamet eden bir öğrencimiz. Kendisi başka bir okulda eğitimine devam ediyor. Kız öğrenci. Okul kıyafetiyle içeriye giriyor. Çocukları hedef gözetmeden bıçaklıyor. Adli bir olay var. Başsavcımız burada. Adli süreç devam edecek’ dedi.
