8,1 milyar TL'ye satılmıştı! Mobilya devi 21 basamak birden yükseldi

Geçtiğimiz yıl 8 milyar 100 milyon TL'ye satışı gerçekleşen dev firmayla ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Firma, 21 basamak birden yükseldi

2025 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarılan Kayseri’nin mobilya devlerinden Bellona’yı Anadolu Güçbirliği Holding satın almıştı. Erciyes Anadolu Holding bünyesindeyken geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen satışla 8 milyar 100 milyon TL bedelle el değiştiren Bellona’da dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Bellona, 21 basamak birden yükseldi

Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin ekonomik performansını ortaya koyan Fortune 500 Türkiye araştırmasının sonuçları yayımlandı. Listede geçen yıl satışı gerçekleştirilen Bellona damga vurdu. Bellona, Fortune 500 Türkiye listesinde bir önceki yıla göre 21 basamak yükselerek 213. sırada yerini aldı. 

Bellona’dan üretim ve ekonomiye katkı vurgusu

Anadolu Güçbirliği Holding tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, elde edilen bu başarının Bellona çalışanları ve iş ortaklarının katkılarıyla gerçekleştiği belirterek, üretim ve ülke ekonomisine katkı sağlama hedefini sürdüreceği ifade edildi.

Açıklamada, “Türkiye ekonomisinin ve iş dünyasının gelişimine ışık tutan Fortune 500 Türkiye araştırmasında markamız Bellona, bir önceki yıla göre 21 basamak yükselerek 213. sırada yer aldı. Şirketlerin büyüme performanslarını, sektörel konumlarını ve ekonomiye kattıkları değeri görünür kılan bu araştırmada Bellona’nın elde ettiği başarıyı gururla paylaşıyoruz. Bu başarıda emeği bulunan tüm Bellona çalışanlarını ve iş ortaklarımızı kutluyor; markalarımızla üretmeye ve ülke ekonomisine katkı sunmaya devam ediyoruz.” denildi.