Kayseri ile Adana arası 100 kilometre kısalacak! Dev projede yeni gelişme

Kayseri ve Adana arasındaki mesafenin kısalması ve ticaretin gelişmesi için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Adana-Kozan-Mansurlu-Kayseri Yolu'nun son durumu hakkında da bilgilendirme yapıldı.

Kayseri’yi Adana üzerinden Akdeniz’e bağlayacak ve aradaki mesafeyi çok daha kısa sürelere düşürecek proje için nefesler tutuldu. Tüneller ve viyadükler ile mesafenin 100 kilometre kısalması beklenirken son açıklama da Adana’dan geldi.

Kayseri’yi Akdeniz’e bağlayacak dev proje

Adana ve Kayseri arasında 4-5 saati bulan ulaşım süresinin 2 ile 2,5 saate ulaşması ve Kozan-Mansurlu etabındaki tünellerin hizmete girmesiyle, öncesinde 20 dakikaya ulaşan dağ yolları daha kısa sürelere düşmesi bekleniyor. Toros Dağları’nda sürdürülen zorlu çalışmalarla birlikte projede kritik aşamalar geride kaldı. Mevcut güzergâhı yaklaşık 100 kilometre kısaltacak olan yeni yol, sadece ulaşımı değil, bölgesel kalkınmayı da doğrudan etkileyecek.

Kayseri ile Adana arası 100 kilometre kısalacak! Dev projede yeni gelişme

Konu Bakan’a iletildi

Geçtiğimiz haftalarda Kayseri’yi ziyaret eden Ulaştırma Bakanı’na da konu hakkında bilgilendirme yapıldı. Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Bakan Abdulkadir Uraloğlu’na konu hakkında bilgi verirken kısa sürede tamamlanmasını da talep etmişti.

Kayseri ile Adana arası 100 kilometre kısalacak! Dev projede yeni gelişme

Vekil’den yerinde inceleme

Yahyalı Belediye Başkanı’nın hamlesinin ardından bu kez AK Parti Adana Milletvekili Harekete geçti. 5 Ocak Gazetesi’nde yer alan habere göre, Milletvekili Ahmet Zenbilci yolun bütünü ile hizmete girmesi için çok az bir mesafenin kaldığını açıkladı. AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, 3 kilometrelik kısım için resmi prosedürlerin hızlandığını ve Karayolları Genel Müdürlüğü nezdinde ihale aşamasına gelindiğini ifade ederek müjdeyi verdi.