Nejdet KALA

Pazar günü Şehrül-Emin'i seçeceğiz!

Nejdet KALA

Geçtiğimiz gün MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Talas’ta katıldığı bir programda, muhalefette oldukları dönemi anlatarak, “Ben il başkanlığı yaparken Allah şahit biz salonu kiralamak istiyorduk. Bir salon kiralayacağız ya Büyükşehir’den bir tane mehter takımı alacağız bir de program yapacağız mehterle valla zorlanıyorduk” dedi. 
Ersoy’un bu sözlerinin ardından Cumhur İttifakı’nın adayı, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın itiraz etmesini, ‘Bizim inancımız, bizim vicdanımız böyle bir şeye izin vermez. Biz partizanlık yapmıyoruz, biz halka hizmet ediyoruz’ demesini bekliyordum ki, Büyükkılıç Tomarza’da konuştu: 
‘Biz eser hizmet belediyeciliğini, kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, bağrımıza basarak sizlere layık olmaya çalışacağız inşallah’ dedi. 
Keşke başkan konuşmasını burada bitirseydi ama bitirmedi ve ‘Kendi kendinizi cezalandırmak gibi bir duruma düşmeyin aman ha. Yarın bir başka yere olur ya yanılıp da destek olursanız, sen hangi hizmeti bekleyeceksin? Dolayısıyla hizmet Büyükşehirle olur hizmet Ankara ile olur hizmet birlikte olur. Kendi kendimizi cezalandırmak gibi bir duruma düşmeyelim. Aman ha’ deyiverdi. 
İki ifade arasında dağlar var. 
Birincisi şehri ve içinde yaşayanları emanet bilen; dürüstlüğünden, adaletinden şüphe duyulmayan Şehrül Emin’e yakışan bir tutum. 
İkincisi bildiğiniz tehdit.
Millet iradesine ipotek koyma…
Vesayetçi zihniyet… 
Yıllarca 1994’te, genelde iktidar olmamalarına rağmen yerelde iktidar olup güzel işler yaptıklarını anlatanların kendilerini inkâr etmesi… 
Ben buradan soruyorum;
Başkan Büyükkılıç yeniden seçildiğinde, Tomarza’da AK Parti yerine başka bir partinin adayı kazandığı zaman Tomarza’ya hizmet götürmeyecek mi?
Peki CHP’ye, İYİ Parti’ye, SP’ye ve diğer partilere oy verenleri cezalandırdınız, bunu da kendinize hak gördünüz, peki Tomarza’da AK Parti’ye oy verenler ne olacak?
Hatta bir vatandaş ilçe belediyesinde farklı bir adaya oy kullanırken Büyükşehir’de Memduh Başkana oy verirse nasıl bir tarife uygulayacaksınız? 
Yolunun yarısını yapıp, yarısını yapmayacak mısınız?
Suyunu verip, elektriğini kesecek misiniz?
Pazar günü parti il ya da ilçe başkanı değil, Şehrül Emin’i seçeceğiz. 
Kaldı 3 gün, 3 gün sonra sandıklar açılacak. 
Milletin iradesi ortaya çıkacak. 
Ve herkes buna saygı duyacak!
 

Yazarın Diğer Yazıları