Kayseri'de herkes OSB ile ilgili ortaya atılan iddiayı konuşuyor!

Kayseri'de bir döneme damgasını vuran isimden Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili dikkat çeken iddia: Nepal'den getirilen, çoğunlukla fabrika bahçelerinde konumlandırılan konteynerlerde ikamet ettirilen işçiler var.

Haberin Özeti

  • • Kayseri OSB'de yabancı işçi iddiası gündem oldu. Herkes bu iddiayı konuşuyor. OSB'de neler oluyor?

Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili ortaya atılan iddia Kayseri'de gündem oldu. İddianın sahibi kamuoyunun yakından tanıdığı isim. Kayseri'ye 1999 yılında İstanbul’dan gelen, 10 yıl hava ikmalde görev yapan ve görev süresince 6 ayrı general ile görev yapan, emir astsubaylığını yapan Ali Üstünel, 2009 yılında emekli oldu. Mehmet Özhaseki döneminde 6 yıl süreyle Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.'de de çalışan Üstünel, daha sonra bazı ticari faaliyetler yürüttü. 

Kayseri'de herkes OSB ile ilgili ortaya atılan iddiayı konuşuyor!

Üstünel'in Kayseri OSB iddiası kafaları karıştırdı

Üstünel, Ağustos ayında Saadet Partisi'ne katılarak, siyaset yapma kararı aldı. Partide Ahmet Karagöz'ün ardından Saadet Partisi Talas ilçe başkanı olarak görevlendirildi.

Kayseri'de herkes OSB ile ilgili ortaya atılan iddiayı konuşuyor!

Kentte bir dönem damgasını vuran ve asker geçmişinin yanında spor ve iş dünyasının da yakından tanıdığı isim olan Ali Üstünel, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) iddiasıyla akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Kayseri'de herkes OSB ile ilgili ortaya atılan iddiayı konuşuyor!

‘Ucuz işgücü kaynağı yaratmak için aracı kurumlar devrede’

Üstünel, yabancı ülkeden getirilen işçilerin OSB'de konteynerlerde kaldığını ve OSB'de çalıştırıldıklarını ifade ederek, ucuz işgücü kaynağı yaratmak adına özel aracı kurumlar tarafından çalışma izni alınarak Nepalli işçilerin OSB'de çalıştırıldıklarını iddia etti. 

Kayseri'de herkes OSB ile ilgili ortaya atılan iddiayı konuşuyor!

'Nepalli işçiler OSB'de çalıştırılıyor! Bakalım, meselenin sonucu nereye varacak?’

Güney Asya ülkesi Nepal'den de işçilerin Kayseri'ye getirildiği dile getiren Saadet Partisi Talas İlçe Başkanı Ali Üstünel, 'Kayseri Organize Sanayinde farklı firmalarda çalışan işçilerimiz için yeni alternatif, Nepal'den getirtilen, çoğunlukla fabrika bahçelerinde konumlandırılan konteynerlerde ikamet ettirilen işçiler. Ucuz işgücü kaynağı yaratmak adına özel aracı kurumlar tarafından, çalışma izni alınarak getirtilen Nepal’li işçilerin istihdam edilmesi, yıllardır organize sanayiimizde üretime katkı sağlayan, tecrübe sahibi vatandaşlarımızın işten çıkarılmasına sebep olmakta. Bakalım, meselenin sonucu nereye varacak?' dedi.

Kayseri'de herkes OSB ile ilgili ortaya atılan iddiayı konuşuyor!

Diğer yandan benzer iddia Kocaeli, Gebze, Ankara ve Bursa’da da gündeme gelmişti. Bu illerde de ‘uzak Asyalı işçilerin ucuz işgücü’ nedeniyle çalıştırıldıkları gündeme gelmişti. 

Kayseri'de herkes OSB ile ilgili ortaya atılan iddiayı konuşuyor!

Kayseri OSB, Sanayi Odası yönetimi ve işçi sendikaları başta olmak üzere kentte iş çevrelerinin bu yöndeki iddiayla ilgili açıklama yapıp, yapmayacakları merak konusu oldu.