Borsa'da işlem gören Kayseri firması Erbosan'ın sahibi kim?

Borsa'da işlem gören Erbosan Erciyas Boru Sanayii ve Ticaret A.Ş.'nin sahibi kim? Kaç yılında Borsa'ya açıldı? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

TAKİP ET >>

Erbosan Erciyas Boru Sanayii ve Ticaret A.Ş.'nin kurucuları arasında Kayseri'nin tanınmış iş adamları İbrahim Özbıyık, Yalçın Besceli ve Hüsamettin Çetinbulut yer almaktadır. Köklü bir geçmişe sahip olan şirket dünyanın en son teknolojisi ile TSE ve uluslararası standartlarda dikişli, çelik, galvanizli ve siyah, su ve gaz boruları, kare ve dikdörtgen kutu profiller, sanayi boruları, alçak basınç kazan ve buhar boruları üretmektedir.


Yıldan yıla Erbosan iç pazar payını ve ihracat yaptığı ülke sayısını artırırken, üretim miktarını ve kapasitesini de yükseltmektedir. Coğrafi konumu ve müşteri odaklı üretimi sayesinde Erbosan, değişik pazarların değişik ürün standartlarındaki taleplerini başarıyla karşılamakta, bu sayede üretiminin %50'den fazlasını Avrupa, Amerika, Ortadoğu ve Afrika'ya ihraç etmektedir.


Köklü bir geçmişe olan şirket Borsa'da 28 yıllık geçmişe sahiptir. Erbosan Erciyas Boru Sanayii ve Ticaret A.Ş. 1995 yılında Borsa'ya açılmış olup “ERBOS” koduyla Yıldız Pazar'da işlem görmektedir.
KAP'ta yer alan bilgiye göre şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özbıyık, Yönetim Kurulu Başka Yardımcısı Mehmet Özbıyık, Yönetim Kurulu Üyeleri ise; Şaban Altunbağ, Nejmiye Neşe Temiz, Durmuş Ali Yılmaz'dan oluşmaktadır.
Şirketin KAP'ta yer alan ilk çeyrekteki Net Dönem Karı 71.411.728 TL'dir. Borsa'da şuan ise 103 TL'de işlem görmektedir.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme