Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrete ara zam konusu yeniden gündemde. CHP'den konuya ilişkin dikkat çeken hamle geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

2024 yılı için 17 bin 2 lira olarak belirlenen asgari ücrete yıl içinde herhangi bir zaman yapılmayacağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından ifade edilmişti. Fakat enflasyonda beklenen düşüşün yaşanmaması, iğneden ipliğe her gün yeni gelen zamlar ile konu yeniden gündeme geldi. Asgari ücretle geçinemeyen vatandaşlar ara zam beklentisine girdi. Bakan Işıkhan, geçtiğimiz günlerde yine ara zammın yapılmayacağının altını çizerken Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) dikkat çeken bir teklif geldi. 

CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır, Murat Emir ve Gökhan Günaydın, Meclis Başkanlığı’na asgari ücretle çalışanalar ve emekliler için yasa teklifi sundu. Teklifte, “Asgari ücretin üçer aylık dönemlerde gerçekleşen enflasyon oranında artırılması” önerisi sunuldu. Teklifte ayrıca en düşük emekli maaşının da asgari ücret seviyesine çıkarılması istendi.  

Diğer yandan Kayseri’de yaşayan binlerce asgari ücretliyi yakından ilgilendiren bu haberler gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Asgari ücrete zam yapılmayacağı kesin gibi görünse de Kayserili vatandaşlarında bir ara zam beklediği söz konusu. Yine binlerce Kayserili emekli aldığı aylık ile geçinemediğinden şikayet ederken emekli aylıkları için bir düzenle istiyor.