Osman ÇİFTCİ

Hulusi Akar Kayseri'ye ne katar?

Osman ÇİFTCİ

MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri’ye ne katmıştır ki Kayseri’den milletvekili olursa Kayseri’ye ne katacak? Karar anı yaklaştı, ben de izlenimlerimi ve düşüncemi paylaşayım. Sonuna kadar okumazsanız eksik ya da yanlış anlayabilirsiniz en başından söyleyim…

Avrupa’nın ve Türkiye’nin İlk Silindirik Lityum İyon Pil Üretim Tesisi’nin ASPİLSAN bünyesinde Kayseri’de kurulmasında Hulusi Akar’ın katkısı olmuş mudur, olmamış mıdır? Bir bakın bakalım Kayseri’de Aspilsan ile en çok ilgilenen isimler arasında kim var…

Yıllardır Milli Savunma Bakanlığı yapıyor da Savunma Sanayisi’nde Kayseri’yi öne çıkarmak adına ne yapmış? Bu sorunun cevabını ben vermeyeceğim.

★ ★ ★

İki ismin Olay Türk TV’de canlı yayın konuğumuz olduğunda yaptığı açıklamaları paylaşacağım. Lütfen dikkatle okuyun;

Kayseri Makina Mühendisleri Odası Başkanı Süleyman Tolga Varol;

“Oda olarak düzenlediğimiz Savunma Sanayi Sempozyumu’nda Kayseri'deki yaklaşık 20 firma savunma sanayindeki büyük firmalarla anlaşma yaptı. Bizim başarımızın en büyük sebebi Hulusi Paşa'nın bu konuda bize verdiği destekti.”

Varol’un açıklamasına devam edelim:

“Kayseri'de TUSAŞ'a ait bir fabrika açılması için proje yapılıyor. Hulusi Akar Paşa olmasaydı TUSAŞ olmazdı.

En güzel sonucu da şuanda TOMTAŞ ile beraber başlayan TUSAŞ'ın belli bir üretiminin Kayseri'ye getirilmesi çalışmaları.”

Varol’dan birkaç cümle daha : “Kayseri'ye kurulacak TUSAŞ fabrikası sayesinde savunma sanayisinde Kayseri’de istihdam 10 bini bulabilir.

Kayseri’de TUSAŞ'ın olması bahsettiğim 20 firmanın 200’e çıkmasına sebep olacak. Bununla beraber TUSAŞ'a iş yapan büyük firmaların da Kayseri'de fabrika açmasına sebep olacak.”

MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer:

“TOMTAŞ’ın Kayseri’de küllerinden yeniden doğma hikayesi; Hulusi Akar Paşamızın Başkanlığı’nda Milli Savunma Bakanlığı’nda yapılan toplantıda başladı. Bir şekilde vücut bulacak inşallah. Kayseri’nin mazisinde var olan bu konu Kayseri’nin sanayisini başka yere evirir. Uçak sanayisinde rolleri değiştirecek bir proje. Sessiz sedasız çok önemli bir çalışmaya imza atıldı. Sayın Bakanımızın bu konuda müthiş bir iradesi var, Allah ondan razı olsun. Kayseri bu iş için doğru adres, ne zaman bu tesis devreye girer üretime başlarsa buna bağlı olarak yan aşamaları, üretim yapıları meydana gelirse dünyadaki önemli oyuncular gelecekler. Bu Kayseri’nin ekonomisine kütle olarak koyacak ihracat rakamlarını beraberinde getirecek bir ağır sanayi hamlesi.”

★ ★ ★

İki ismin açıklamalarındaki mevzuyu anlayabildiniz mi ? Kayseri’nin büyük projelerinin şehrin kısır siyasi çekişmelerinden uzak şekilde takip edilmeye ihtiyacı var. Savunma Sanayii bu şehrin en büyük hayallerinden biri. Havalimanı inşaatına, hızlı tren projesine Hulusi Akar’ın etkisini bilen biliyor ama Kayseri Milletvekili olsa, bu gibi konulara daha ilgili ve daha etkili olacaktır muhakkak.

★ ★ ★

Velhasılı, yukarıda verdiğim örneklerde de görüldüğü gibi Hulusi Akar, Bakanlığı döneminde Kayseri’ye çok şey kattı. Kayseri Milletvekili olursa da daha çok şey katar. Seçilerek gelmeyi gönlünden geçirdiği biliniyor. Bakanlar milletvekili olacaksa Hulusi Akar’a da Kayseri yakışır. Benim izlenimin, düşüncem böyle…

Yazarın Diğer Yazıları