MUSTAFA AYDOĞAN

İMAMOĞLU VE DEMİRTAŞ

MUSTAFA AYDOĞAN

Önceki gün ilimizde bulunan bir vakıf’a ziyarete gittim. Vakıf yöneticilerinden birisinin de bulunduğu sohbetimiz Cuma gününe denk gelen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Diyanet’in camilerde okuttuğu hutbeyle devam etti.

Vakfın yöneticisi “Artık camilere siyaset girdiği için gitmek dahi istemiyorum, birçok kişi de aynen benim gibi düşünüyor. 30 Ağustos’la ilgili hutbede Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının ismi nasıl geçmez, onların ruhuna nasıl olur da bir dua edilmez. Bu zihniyetle hiçbir yere varamazlar, Atatürk sevgisini de asla milletin kalbinden silemezler” ifadelerini kullandı.

Gerçekten de Mustafa Kemal Atatürk’ün “Din ve Devlet işleri birbirinden ayrılsın” diye kurdurduğu Diyanet aslını inkar etti.”Yazıklar olsun”  demekten başka bir şey gelmiyor elimizden. Mustafa Kemal Atatürk’e olan bağlılık ve sevgi onların düşüncesinin tersine daha da büyüyor, daha da artıyor. Onlar unutturmaya, kötülemeye çalıştıkça Türk Milletinin nefretini kazanıyorlar sadece. Bu ülkeyi yönetenler öncelikle Mustafa Kemal Atatürk sayesinde bu günkü koltuklarında rahat, rahat oturduklarını unutuyorlar.

İMAMOĞLU’NUN ZİYARETİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yerine kayyum atanan Diyarbakır  Belediye Başkanını ziyareti oldukça eleştirildi, halen de eleştirilmeye devam ediliyor. Şimdi bu ziyarete bir de Madalyon’un ters tarafından bakalım.

24 Haziran 2018’de yapılan Genel seçimlerde Diyarbakır’ın oy dağılımını önce bir hatırlayalım.

HDP: Yüzde 65.54, AK Parti: Yüzde 21.46, Bağımsız: Yüzde 4.43,İYİ Parti: Yüzde 2.79, CHP: Yüzde 2.50

HDP’den sonra en fazla oy alan parti AK Parti, CHP en son sırada.

2023’te yapılacak olan seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına en güçlü rakip olarak daha şimdiden Ekrem İmamoğlu gösteriliyor.

Ekrem İmamoğlu’na ziyareti sırasında Diyarbakır’da büyük ilgi gösterildi. İmamoğlu şimdiden Doğudaki Kürt kardeşlerimizin oylarını alabilmek için bir strateji geliştirmiş olamaz mı?

31 Mart Yerel seçimleri öncesinde Bebek katili İmralı canisinin mektubunu okutmak ve ardından bu caninin kendisi gibi cani olan kardeşini hem de Devletin televizyonuna çıkarmak ‘ Mubah’ olacak, Ekrem İmamoğlu’nun Diyarbakır ziyareti “Günah” olacak. Artık bu teraneleri kimse yemiyor.

DEMİRTAŞ’A TAHLİYE

Ekrem İmamoğlu’nun Diyarbakır  ziyaretinin ardından önceki gün şok bir kararla HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara 19’uncu Ağır Ceza mahkemesinde yapılan duruşmada, Tahliyesine yönelik talebinin olmadığını açık, açık belirtmesine rağmen adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi. Şimdi bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu…

Benim aklıma ilk gelen şu oldu; “Tahliyesine karşılık kendisinden bir şey talep edildi mi, edilmedi mi. Ekrem İmamoğlu’na olan ilgiyi azaltmak için böyle bir hamle mi yapıldı?”

Zaman neyi gösterecek, bekleyip göreceğiz.

İstanbul 26. Ağır Ceza mahkemesi Demirtaş’ı  4 Yıl 8 ay hapse mahkum etmişti. 2 yıl 10 aydır cezaevinde buluna Selahattin Demirtaş için bahane de hazır.

“Yargıtay kararlarına göre 1 yıllık denetimli serbestlikten yararlandırıldı” denilecek.

Bu kadar basit.

Yazarın Diğer Yazıları