MUSTAFA AYDOĞAN

BUYURUN SAYIN ÖZHASEKİ

MUSTAFA AYDOĞAN

AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki 1994 ve 1998 yılları arasında Melikgazi Belediye Başkanlığı, 1998 ve 2015 yılları arasında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.

Tam 21 yıl süre ile Belediye Başkanlığı yaptı, 2015 yılından bu yana da aktif olarak Türk siyasetinde görev almaya devam ediyor. AK Parti Kayseri Milletvekili Özhaseki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptı.

31 Mart Yerel seçimlerinde ise Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterildi.

Seçim döneminde Ankara’dan aldığımız izlenimler ve duyumlar Özhaseki’nin kendine çok güvendiği ve seçimlere kesin gözüyle baktığı şeklinde idi. Kayseri derneklerinin de gücünü arkasına alan Özhaseki’nin beklenmedik bir şok yaşayabileceği de ifade ediliyordu. Nitekim öylede oldu ve Mehmet Özhaseki seçimi kaybetti.

Aslında Özhaseki  bazı basın-yayın organları tarafından Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde “Yılın Belediye Başkanı” seçilmiş bu sayede de adı sık, sık gündeme gelmişti. O zamanki basın-yayın organları doğru mu yaptılar, yanlış mı yaptılar kendilerini hiç sorgulamadılar.

En son yaptığı hizmetlerden biri olan köprülü üst geçit mahalleliler tarafından protesto edilmiş, tepki çekmişti. Buna benzer örnekleri çoğaltabiliriz. Mesela 2 yıl içinde tamamlanarak hizmete açılacak dediği Kayseri Kalesi tam 6 yıl sonra hizmete açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yatay mimari ısrarına rağmen Sahabiye projesi yapılmaya devam ediliyor ve şehrin hemen kenarında yüksek katlar yükseliyor. Bazı benzin istasyonlarına yakınında yerleşim yerleri mevcut denilerek LPG ruhsatı verilmezken, FETÖ’nün Kayseri Adliye imamı iddiasıyla suçlanan kişinin hem yerleşim yeri, hem de okul yanında bulunan istasyonu çatır, çatır LPG satışı yaptı. Hiç kimse de cesaret edip daha önce bunu gündeme getiremedi. Öz yeğeni tarafından dolandırıldım ve kendisine durumu anlatınca bana tehditler savurmayı ihmal etmedi. O dönem iyi ki hakkında yazı yazmamışım Allah bilir başıma neler gelirdi. Herkesin bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı var, bu kişi daha sonra 1,5 yıl arandıktan sonra Ankara’da yakalanarak cezaevini boyladı.

Şimdi gelelim asıl mevzu’ya;

Eski Bakanımız ve AK Parti yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’ye tepki göstererek istifa eden AK Parti Büyükşehir Belediye meclis Grup Başkanvekili Mümin Altınışık, AK Parti Grubunun “Evet” dediği kararların Özhaseki’nin isteğiyle Hayır’a dönüştüğünü iddia etti.

Bu durumun AK parti içinde büyük rahatsızlık yarattığını belirten Altunışık, duruma tepkisini de istifa ederek gösterdi.

İsmini açıklamayan bir üyede HER KARARIN ADETA BELEDİYEYİ ÇALIŞTIRMAMAK ÜZERİNE YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ileri sürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi hangi partiden olursa olsun öncelikle bizim ülkemizin ve Başkentimizin belediyesi. Yani Ankara ne kadar gelişir ve daha modern bir hale gelirse bu tüm Türkiye’nin aynası olacak. Başkent burası başkent…

Tüm yabancı ülke liderleri ve diplomatlarının uğrak yeri,

Ankara’ya kötülük etmeye çalışan tüm Türkiye’ye kötülük etmeye çalışmış olur. Eteğimizdeki taşı dökmemiz ve hırsımızı yenmemiz lazım.

Sayın Özhaseki’ye affına sığınarak bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Kayseri’ye her gelişinde yüzlerce araç konvoyu ve binlerce kişi tarafından karşılanırdı. Lütfen son gelişindeki kalabalığa ve konvoya bir bakın kaç kişi vardı.

Kayseri son yıllarda o kadar yalnız bırakıldı ki, adeta üvey evlat muamelesi görüyor, enerjinizi Kayseri’ye yatırımlara harcasanız minnetle anılırsınız, yoksa şimdiye kadar gördüğünüz itibarı mumla ararsınız. Kayserililer “YÜKSEK HIZLI TREN NE OLDU?” diye soruyor,  buyurun cevap verin.

Altunışık’ın iddialarına da cevap verirseniz bizler de aydınlanmış oluruz, doğrusunu sizden dinleyelim.

Yazarın Diğer Yazıları