Kayserili Vali'nin koluna ne oldu!

Kayserili Vali'nin sarılı kolu merak konusu oldu. Bakan ziyaretinde de dikkatlerden kaçmayan kol bandajı objektiflere yansıdı. Aynı zamanda Kayseri'de Belediye Başkanı olarak görev yapan ismin ağabeyi olan Vali İbrahim Taşyapan'a ne oldu?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü iken Şubat ayında Hakkari'ye Vali olarak atanan İbrahim Taşyapan'a ne oldu?

Kayserili Vali'nin koluna ne oldu!

Aynı zamanda Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan'ın ağabeyi olan 62 yaşındaki Hakkari Valisi İbrahim Taşyapan'ın kolunda bandaj olduğu görüldü. 

Kayserili Vali'nin koluna ne oldu!

Aslen Kayseri Yeşilhisarlı olan Vali Taşyapan'ın, sağ kolunun sarılı olması yani askılı kol bandajı takması kente merak konusu oldu.

Kayserili Vali'nin koluna ne oldu!

Diğer yandan Kayserili Vali Taşyapan, dün Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Hakkari ziyaretinde de bandajlı kolu ile objektiflere yansıdı. 

Kayserili Vali'nin koluna ne oldu!

Başkan olan kardeş Taşyapan merak edilen olayı anlattı

Vali'nin kardeşi Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, haber merkezimize konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bir kas yırtılması nedeniyle Vali Taşyapan'ın rahatsızlık yaşadığını ve sonrasında operasyon geçirdiğini söyledi. Başkan Taşyapan, doktor uyarısı nedeniyle Vali'nin kolunun yaklaşık 15 gün sarılı duracağını da söyledi. 

Kayserili Vali'nin koluna ne oldu!

Vali İbrahim Taşyapan kimdir?

28 Haziran 1964 tarihinde Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu Yeşilhisar Mithat Paşa İlkokulunda, ortaokul ve liseyi 1974-1981 yılları arasında Yeşilhisar İmam Hatip Lisesinde, Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ile tamamladı. 

Kayserili Vali'nin koluna ne oldu!

1987-1990 yılları arasında Millî Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığında Müfettiş Yardımcılığı ve Müfettiş olarak görev yaptı. 1990 yılında Niğde Valiliği Kaymakam Adayı olarak atandı. Üç yıllık staj döneminde Çorum Ortaköy, İzmir Kiraz ve Denizli Güney ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. 1992-1993 yıllarında mesleki bilgi ve tecrübesini artırmak amacıyla İngiltere’nin Oxford kentinde 8 ay süreyle dil eğitimi aldı; çeşitli kurs ve seminerlere katıldı.

Kayserili Vali'nin koluna ne oldu!

1994-1996 yılları arasında Amasya Göynücek, 1996-1998 yılları arasında Artvin Şavşat ve 2004-2008 yılları arasında Konya’nın Karapınar ilçesinde Kaymakamlık, 1998-2001 yılları arasında Bayburt Vali Yardımcılığı, 2001-2004 yılları arasında ise Rize Vali Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2008 yılında atandığı İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2012 yılında İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü oldu. 9 Mayıs 2013 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulunun 2013/4699 sayılı Kararı ile Bingöl Valisi olarak atandı. 19 Şubat 2015 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan 2015/7295 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Van Valisi olarak atandı. Bu görevi sırasında yedi ayı aşkın süreyle Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği görevini de yürüttü.

Kayserili Vali'nin koluna ne oldu!

1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren Merkez Valisi olarak görev yapmakta iken, 11 Ağustos 2023 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü olarak görevlendirildi. 20 Şubat 2026 tarihinde yayımlanan 2026/62 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Hakkâri Valiliğine atanan Vali İbrahim Taşyapan, 28 Şubat 2026 tarihi itibarıyla görevine başlamıştır. Evli ve üç çocuk babası olan Vali Taşyapan, İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Kayserili Vali'nin koluna ne oldu!