MUSTAFA AYDOĞAN

BUKALEMUN GİBİ!

MUSTAFA AYDOĞAN

Köyün birinde ’ Şıh geldi’ diye herkese haber vermişler, köylüler Şıh’ı dinlemek için misafir olduğu eve akın etmişler. Şıh anlatmış köylüler dinlemiş.

Şıh arada bir de ayağa kalkarak ayağının birini sallıyormuş ve “Defol şurdan” diye bağırıyormuş. Köylüler merak etmişler ve sormuşlar; “Şıhım niçin öyle yapıyorsun” demişler.

Şıh’da, “ Köpeğin biri Kabe’nin duvarına pisliyor onu kovalıyorum”  diye cevap vermiş.

Akşam olmuş tavuklar kesilmiş herkesin tabağına pilav üstü Tavuk konulmuş, evin gelini bilerek Şıh’ın  yemek tabağının altına Tavuğu üstüne de Pilavı koymuş.

Şıh bir bakmış herkesin pilavının üstünde Tavuk var, kendi tabağındaki Pilavın üstünde Tavuk yok.

“Benim Pilavımda neden tavuk yok” diye sormuş. Evin gelini bu kez; “Kabedeki köpeği buradan görüyorsun da Pilavın altındaki Tavuğu niçin göremiyorsun” diyerek Şıh’ın sahtekarlığını ortaya çıkarmış.

15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi yaşamamıza rağmen hala şeyhlere, şıhlara bizler inanmaya devam ediyoruz, birileri de onların büyümesi, beslenmesi için ellerinden geleni arkalarına koymuyorlar.

FETÖ alçakları korunmaya, kollanmaya da devam ediliyor. Kimileri de geçmişin izini sildirmek için yaptığı açıklamalarla kendini kamufle etmeye çalışıyor.

İşte onlardan biri de AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner. Esti, yağdı, gürledi Kayseri’yi Türkiye’nin Pensilvanyası yaptı gitti. “Sükut ikrardan gelir” derler ya; asıl cevap vermesi gerekenler sus, pus…

Suçlananlar kendileri değil sanki, konuşsalar ne konuşacaklar onlar da haklı. Başımıza ne geliyorsa onlar yüzünden gelmedi mi, Kayseri’nin adını onlar çıkarmadı mı?

Kısa bir süre önce Kayseri FETÖ borsası ile çalkalandı, şimdi de Türkiye’nin Pensilvanyası yapıldı.

Mehmet Metiner Kayseri’yi suçlarken üstü kapalı konuşmayarak isim de verecekti ki o zaman babayiğitliğini görecektik. Bir zamanlar yol arkadaşlığı yaptığı kişileri nede olsa herkesten iyi bilir.

Yıl 2008 Fethullah Gülen’e yakınlığı ile bilinen Bugün Gazetesi yazarı Mehmet Metiner  Show Tv’de Ali Kırca’nın konuğu oluyor. 'Siyaset Meydanı' programında Deniz Som ile şiddetli bir kavgaya tutuşuyor. Kavganın nedeni ise Fethullah Gülen. Metiner, Fethullah Gülen'e saldıran Deniz Som'a karşı Gülen'i can siparene savunuyor.

 Mehmet Metiner: "Bir insanın üslubu neyse kendisi de odur... Hiçbirimizin bir diğerine saygısız sıfatlar yöneltmeye hakkı yok. Beğenmeyebilirsiniz, eleştirebilirsiniz, kendisiyle demokratik rekabet içinde olabilirsiniz. Demokratik ve hukuk yolları içinde alt edilmesi gerektiğini savunabilirsiniz. Ama sümüklü, Fethullah Hoca efendi için, Dengir mengir bunlar çok saygısızca ifadeler” diye konuşuyor.

O günlerde savunuculuğunu yaptığı FETÖ elebaşını, şimdilerde yaptığı açıklamalarla kendini gizlemeye çalışmıyor da ne yapıyor. Önce övdüğünüz haini şimdi kötülemeye çalışıyorsunuz. Demek ki devire göre hareket ediyorsunuz. YANİ Bukalemun gibi…

Bukalemun, sürüngenler sınıfının Chamaeleonidae familyasından belli etmek istedikleri duygulara göre renk değiştirebilen, omurgalı hayvanlar ortak adı.

Yazarın Diğer Yazıları