Vatandaşların hastanedeki bozuk cihaz isyanı!

Vatandaşlar Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde şok dalgası cihazının yıllardır bozuk olmasına sosyal medyadan isyan etti. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Vatandaşların hastanedeki bozuk cihaz isyanı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Son dönemde en etkili şikayet yöntemi sosyal medya paylaşımları oldu. Seslerini duyurmak isteyen birçok vatandaş, farklı konularda şikayetlerini sosyal medya üzerinden getiriyor. Erciyes Üniversitesi’ndeki şok dalgası cihazının yıllardır arızalı olduğunu belirten vatandaşlar da, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki şok dalgası cihazının yıllardır bozuk olduğunu ve hastaların başka hastanelere yönlendirdiği ifade ederek tepkilerini dile getiriyor. 

Şok Dalgası Cihazı ne işe yarıyor?

Peki, vatandaşların arızalı olduğunu belirttiği Şok Dalgası Cihazı ne işe yarıyor: Söz konusu cihaz, BTL Şok Dalga Terapisi (ESWT), kronik kas iskelet sistemi problemlerinde kullanılan invaziv olmayan bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem, en çok fizyoterapi, ortopedi ve spor hekimliğinde kullanılır.

Son dönemlerde yapılan çalışmalar üroloji alanında da etkin bir tedavi yöntemi olduğunu gösteriliyor. En sık kullanıldığı endikasyonlar; omuz periatritleri, kalsifik tendinitler, epikondilit, bel ağrısı, aşil tendiniti, plantar fasciit, calcaneal spur, peyroni hastalığı ve tetik nokta ağrıları olarak sıralanıyor.