Kayseri'nin o bölgesinde alarma geçtiler

Kayseri'de yaz aylarında en çok tercih edilen adreslerden birisi olan o bölge için alarma geçildi. Ekipler tedbirlerini aldı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'nin o bölgesinde alarma geçtiler
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de yaz aylarının gelmesiyle güneş gökyüzündeki yerini aldı. Kayserililer doğaya akın etmeye başladı. Kentte en çok tercih edilen adreslerden birisi ise Aladağlar Milli Parkı oluyor. 

Kayseri'nin o bölgesinde alarma geçtiler

Gölleri, kaya pınarları, şelaleleri ve muhteşem kayalık yapısıyla adeta tabiatın gücünü gösteren gizli bir cennet… Kimi yerde 700 metreyi kimi yerde ise 3700 metreyi bulan rakımı ile içinde farklı canlıların yaşamasına müsaade eden bu park, Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından koruma altında bulunuyor. 

Kayseri'nin o bölgesinde alarma geçtiler

Yaz aylarının gelmesiyle Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, sorumluluk alanlarından olan Aladağlar Milli Parkı’nda yangın riskine karşı önlemler aldı. Milli parkın geniş bir bölümünü kaplayan ormanlık alanlar, yangına karşı hassas bir durum oluşturuyor. Olası yangınlara hızlı ve etkin bir şekilde müdahale etmek için parkta bir adet yangın söndürme havuzu ve bir adet helikopter iniş pisti bulunurken personellerin de orman yangınlarına karşı eğitimleri tamamlandı. 

Kayseri'nin o bölgesinde alarma geçtiler

Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüz sorumluluk alanlarından olan Aladağlar Milli Parkı’nın çok büyük bir bölümünün verimli orman olması sebebiyle orman yangınlarına karşı hassas durumdadır.

Bu nedenle alanda çıkabilecek olası bir yangın için bir adet yangın söndürme havuzu ve bir adet helikopter iniş pisti bulunmakta olup personelimiz de orman yangınlarına karşı gerekli eğitimlerini tamamlamıştır.” denildi.