Kayseri'de dolandırıcılık operasyonu! 58 kişi tutuklandı

Kayseri'de dikkat çeken operasyon. Fiziki takibin ardından polis harekete geçti. Operasyonda 58 tutuklama var.

Adana merkezli, Kayseri’nin de aralarında bulunduğu 7 ilde sigorta dolandırıcılığına yönelik operasyon düzenlendi. Şüphelilerin, araç sahipleriyle anlaşarak temin ettikleri araçlarla kurgu kazalar yaptıkları ve sigorta şirketlerinden ödeme aldıkları iddia edildi. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 2022 yılında şebekeye yönelik çalışma başlattı. Yaklaşık dört yıl süren teknik ve fiziki takipte, şüphelilerin 98 farklı aracı 77 kurgu kazada kullanarak sigorta şirketlerini yaklaşık 25 milyon TL zarara uğrattığı öne sürüldü. İncelemelerde, bir otomobilin yedi farklı kurgu kazada kullanıldığı belirlendi. Ayrıca bir aracın beş farklı kişiye satılmış gibi gösterildiği ve her defasında farklı sigorta şirketlerinden zorunlu trafik sigortası yaptırıldığı tespit edildi.

Kayseri'ye uzanan sigorta operasyonu: Bir otomobil, 7 kurgu kaza

Kaza öncesi keşif yaptıkları iddia edildi

Şüphelilerin kurgu kazalarda ‘kiralık sürücü’ kullandığı da iddialar arasında yer aldı. Buna göre, araç sahipleriyle anlaşarak temin ettikleri araçlar için sürücüler bulan şüpheliler, önceden belirledikleri noktalarda kazalar gerçekleştirdi.Şüphelilerin, kazalardan önce sokaklarda keşif yaparak güvenlik kameralarının görüş alanı dışında kalan noktaları belirlediği, ancak buna rağmen bazı görüntülerinin kameralara yansıdığı belirtildi. Kazaların ardından tutanak düzenlenerek anlaşmalı kaportacılara götürülen araçların, anlaşmalı eksperler aracılığıyla onarılmış gibi gösterildiği öne sürüldü. Sigorta şirketlerinden alınan ödemelerin ise şebeke üyeleri arasında paylaştırıldığı iddia edildi.

Kayseri'ye uzanan sigorta operasyonu: Bir otomobil, 7 kurgu kaza

7 ilde operasyon düzenlendi

Adana merkezli, Kayseri, Kahramanmaraş, Konya, Çankırı, Kastamonu ve Kocaeli’de düzenlenen operasyonun ardından 58 şüpheli tutuklandı, 28 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. Tutuklananlar arasında sigorta acentesi sahibi ve çalışanları, eksperler, kaportacılar, kiralık sürücüler ile araç sahiplerinin de bulunduğu belirtildi.