Uyar, Kayserisporun kurtuluş reçetesini söyledi

Uyar, Kayserisporun kurtuluş reçetesini söyledi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserispor Asbaşkanı Mehmet Çakmak Uyar, 1-0 kaybedilen Medipol Başakşehir maçı sonrasında 38 Kent TV’ye özel açıklamalarda bulundu. Uyar, iyi mücadele ettiklerini vurgulayarak, “Elde ettiğiniz fırsatları gole çeviremeyince yapacak bir şeyiniz yok” dedi.

Uyar, “Baktığınızda hedeflediğimiz olmadı. Maçın gidişatında kötü oynadığımız söylenemez. İlk yarıda bulduğumuz kana Bıyık ile Mensah ile iki net pozisyon var. Bu oyunun hakkının beraberlik olduğunu düşünüyorum. Elde ettiğiniz fırsatları gole çeviremeyince yapacak bir şeyiniz yok. Karşınızdaki kadronun yedek kadrosu bile sizin oynayan kadronuzdan çok daha değerli. Baktığınızda bunların nasıl finanse edildiğine dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çıkacak en büyük sonuç bu. Medipol Başakşehir, federasyondan elde ettiği gelirlerle takım finanse edilemez. Demek ki bir şeyler isteyince yapılabiliyor, sadece bunu söylüyorum” diye konuştu.

Asbaşkan Mehmet Çakmak Uyar, Kulübün mevcut imkanlarla artık yönetilemeyeceğini belirterek, ciddi destekler almalarının gerektiğinin altını çizdi ve konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Bizim devam edelim, etmeyelim diye bir deklarasyonumuz yok. Bu desteğin ne gibi olduğu önümüzdeki günlerde belirlenecektir. Bizim istediğimiz şey bu takımın tekrar parlak günlerine dönmesi, bunun için de Kulübün mali yapısının mutlaka düzlüğe çıkarılması gerekiyor. Bizim başladığımız günden buyana söylediğimiz çok net bir şey var. Kulüp, bu şekilde yürütülemez. Çünkü: faiz ve kur farkıyla alakalı çok büyük giderler var. Bunların altından kalkabilmemiz için muhakkak ciddi destekler almamız gerekiyor. Söylenebilecekler, tüm Kayseri’den dua bekliyoruz.”