Rektör, öğrencilere kitap okudu

Kayseri Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Kütüphanesinde 'Kütüphane Buluşmaları' etkinlikleri devam ediyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Rektör, öğrencilere kitap okudu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Kütüphanesinde “Kütüphane Buluşmaları” etkinlikleri devam ediyor. Bu ayki etkinlikte okunan kitabın konusu 20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası münasebetiyle Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy oldu.

Rektör, öğrencilere kitap okudu

Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Mehmet Kurtoğlu’nun “Şair, Derviş, Kahraman Mehmet Akif” adlı kitabını öğrencilerle birlikte okuyup, İstiklal Marşımızın şairi, milli şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’un hasletleri ile ilgili öğrencilerle sohbet etti.

Rektör, öğrencilere kitap okudu

Rektör Karamustafa, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kendi dert ve sıkıntılarını erteleyip, ülkesinin dertleriyle dertlenen, şiirler, destanlar, marşlar yazan çelik iradeli bir şair olduğuna değinerek, Mehmet Akif Ersoy’un eserlerinde milli ve manevi duygulara, bağımsız ve hür yaşama, bayrak ve ezan sevgisine dikkat çektiğini söyledi.

“Eğer İstiklal Marşınızı göğsünüzü gere gere, gururla okuyamıyorsanız, hür ve bağımsız değilsiniz. Başka bayrakların dalgalandığı yerde istiklalden bahsedemezsiniz” diyen Rektör Karamustafa, bir ve beraberliğin, bağımsız, özgür ve hür yaşamın, öğrenmenin, çalışmanın, üretmenin ve daima ileri gitmenin ancak kendi kadim kültürümüzün hasletlerinin ve öneminin farkında olmanın gerekliliğine de vurgu yaptı.

Rektör, öğrencilere kitap okudu

Etkinlikte Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hasletlerine de bu bağlamda değinen Rektör Karamustafa, Mehmet Akif Ersoy’un inançlı ve sağlam bir Müslüman, ümmet ve millet sevdadıyla yerli ve milli, özgün, doğrucu, ahlakçı, mücadeleci, yiğit, cesur, cömert, hayırsever, esprili, nüktedan, ufku geniş, musikişinas, sportmen, peygamber aşığı, bidat ve hurafelerden uzak bir insan olduğununa ilgili kitap çerçevesinde vurgu yaptı.
Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ve öğrencilere yemek ikramının ardından sona erdi.

Rektör, öğrencilere kitap okudu