O İlçede Kurt sürüsü panik oluşturdu

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde kurt sürüsü görüldü. Toplamda 8 tane kurt bölge halkında korku ve endişeye yol açtı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri Haberinde...

O İlçede Kurt sürüsü panik oluşturdu

Kayseri'nin Yahyalı İlçesinde Kurt sürüsü görüldü.

İlçe sakinleri, sürü halinde gezen kurtlardan dolayı korku ve endişe halinde. Bölgede sıkça rastlanan kurt sürüleri, 22 Aralık sabahı görüldü. Toplamda 8 tane kurt görüntülere yansıdı. Vatandaşlar, bu durumun günlük yaşamlarını tehdit ettiğini belirterek, yetkililere seslenerek, yardım istedi. 

O İlçede Kurt sürüsü panik oluşturdu

Yahyalı vatandaşlar kurtların, insanların yaşadığı alanlara çok yakın olması, hem yetişkinlerin hem çocukların hem de hayvanların güvenliği için endişe içinde olduklarını dile getirdi. Kurt sürüleri havaların soğumasıyla birlikte yerleşim alanlarına giderek yiyecek arıyor. İlçe sakinleri kurtların doğal yaşam alanlarına zarar vermemek ve onları korumak için çözüm bulunması gerektiği konusunda ısrarcı.

O İlçede Kurt sürüsü panik oluşturdu

Yahyalı'daki bu olay, yerleşim yerindeki bir alanın kameralarına yansıdı. 7 Kasım'da da Sarıoğlun İlçesine bağlı Büyüktuzhisar Mahallesi'nde kurt sürüsü 270 büyükbaş hayvanın bulunduğu çiftliğe girmiş ve saldırıda 2 inek yaralandı. Saldırı anı güvenlik kamerasına yansımıştı.