Milletvekili Ataş'tan belirsizlik tepkisi! Taban fiyat neden hala belli değil

iYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Şeker fabrikalarının şeker pancarı alımlarına başlamasına rağmen hâlâ taban fiyatın açıkllanmadığını belirterek, çiftçilerin kaygı ve sıkıntı içerisinde olduğunu söyledi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Milletvekili Ataş'tan belirsizlik tepkisi! Taban fiyat neden hala belli değil
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Şeker fabrikalarının şeker pancarı alımlarına başlamasına rağmen hâlâ taban fiyatın açıkllanmadığını belirterek, çiftçilerin kaygı ve sıkıntı içerisinde olduğunu söyledi. Ataş, bu konuda iktidarı dda uyardı. Ataş, “Türkiye’nin tekrar şeker ithal etmek zorunda kalmaması, vatandaşın şeker kuyruklarına girmemesi için maliyetin arttığı bu piyasa şartlarında taban fiyatın en az 2.500 lira olmalıdır” şeklinde konuştu.  

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, toplumun farklı kesimlerinin sesi olmaya devam ediyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bu kez de çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları gündeme taşıyan Milletvekili Dursun Ataş, şeker pancarı alımlarında taban fiyatın henüz belirlenmediğini, bu durumun da çiftçileri endişelendirdiğini dile getirdi.  
BELİRSİZLİK NEDENIYLE ÇİFTÇİLERİMİZ KAYGI VE SIKINTI YAŞIYOR 
Milletvekili Ataş, “Şeker fabrikaları şeker pancarı alımlarına başlamasına rağmen hâlâ taban fiyatı açıklanmamıştır. Geçen yıl ton başına 1.400 lira olarak belirlenen taban fiyatı bu yıl için hâlâ belirlenmiş değildir. Bu belirsizlik nedeniyle çiftçilerimiz kaygı ve sıkıntı yaşamaktadır. Şeker pancarı üretim maliyeti geçen yıla göre 3-4 katına çıkmış, çiftçimiz geçen sene 4.500 liraya aldığı tohumu bu sene 14 bin liraya alıyor, mazot geçen yıla göre 2 katına, elektrik faturaları 3 katına çıkmış durumdadır. Buna rağmen taban fiyatının 1.800 lira olacağı konuşulmaktadır” dedi. 
TABAN FIYAT EN AZ 2 BİN 500 LIRA OLMALI 
AKP iktidarını uyaran Milletvekili Dursun Ataş, “Baştan uyarıyoruz: Bu fiyat kabul edilemez. Çiftçimizin üretime devam edebilmesi, Türkiye’nin tekrar şeker ithal etmek zorunda kalmaması, vatandaşın şeker kuyruklarına girmemesi için maliyetin arttığı bu piyasa şartlarında taban fiyatın en az 2.500 lira olması gerekmektedir” diye konuştu.