Kılıçdaroğlu'dan Kayseri açıklaması: Hem 20 milyon euro ortada yok hem de adam yok!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kayıp parayı sordu. Kılıçdaroğlu, 'Bu para yok hem de adam yok ortada. 20 milyon euro yok ortada, ama Nurettin Canikli hiç konuşmuyor. Niye konuşmuyorsun? Bu adamı niye koruyorsun?' diye sordu

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kılıçdaroğlu'dan Kayseri açıklaması: Hem 20 milyon euro ortada yok hem de adam yok!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erciyes Anadolu Holding’de kayıp olduğu ifade edilen “20 milyon Euroyu” gündeme taşıdı.
Cumhuriyet Hak Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık,  TMSF tarafından yönetilen Erciyes Anadolu Holding şirketine atanan önceki kayyım yönetiminin CEO'su Ertunç Laçinel'in 20 milyon Euro'yla kayıplara karıştığını iddia ederek, konuyu Meclis gündemine taşımıştı. 
“HIRSIZLIK YAPANA HIRSIZLIK YAPABİLİRSİN, HİÇBİR SORUMLULUĞUN OLMAYACAK DİYE KENDİ MECLİSİ’NDEN KANUN ÇIKARTAN BAŞKA BİR ÜLKE GÖSTERİN”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bugün partisinin grup toplantısında bu yöndeki iddialara dikkat çekti. İktidara bu konuda yüklenen ve Meclis’e “vahim bir kanun” getirdiklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Malı götür, hırsızlığı yapanın kanun, saray kapı gibi arkasında duruyor. Böyle bir kanunu getirdiler ve Meclis’te kabul ettirdiler. MHP’ye ve AK Parti’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Böyle bir kanunu dünyada nerede gördünüz? Hırsızlık yapanı koruyan bir kanun çıkaran başka bir ülke gösterin” dedi.
Kılıçdaroğlu,  “Hırsızlık yapana hırsızlık yapabilirsin, hiçbir sorumluluğun olmayacak diye kendi Meclisi’nden kanun çıkartan başka bir ülke gösterin. Hırsızlığının yasa ile korunduğu cumhuriyet tarihinde ilk kez görüyorum. Buradan milletime söz veriyorum; Hangi kanunu çıkartırlarsa çıkarsınlar bu kardeşiniz onların tamamına hesabını soracak” sözleriyle dikkat çekti.  

Kılıçdaroğlu'dan Kayseri açıklaması: Hem 20 milyon euro ortada yok hem de adam yok!
20 MİLYON EURO YOK ORTADA, AMA NURETTİN CANİKLİ HİÇ KONUŞMUYOR. NİYE KONUŞMUYORSUN?
Konuşmasında konuyla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’ye de seslenen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Nurettin Canikli, AK Parti genel başkan yardımcısı. Bir yakının Boydak holdinge kayyım olarak atıyor. Bir süre sonra bu kişi ‘bizim yurt dışında depo yapmamız lazım’ diyor. ‘Almanya’da depo var’ , ‘Yok, Slovakya’da yapmamız lazım’ diyor ve oraya dünyanın parasını gönderiyorlar. 20 milyon euro. Bu deponun sahibi Ertunç Laçinel,  aynı zamanda kayyım. Nurettin Canikli’nin tanıdığı. Bu para yok hem de adam yok ortada. 20 milyon euro yok ortada, ama Nurettin Canikli hiç konuşmuyor. Niye konuşmuyorsun? Bu adamı niye koruyorsun?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu'dan Kayseri açıklaması: Hem 20 milyon euro ortada yok hem de adam yok!
“MALI GÖTÜR, HIRSIZLIĞI YAP KANUN ARKASINDA KAPI GİBİ DURUYOR, SARAY ARKASINDA KAPI GİBİ DURUYOR. ÖYLE BİR KANUNU BU MECLİS’TE KABUL ETTİRDİLER”
Kılıçdaroğlu, söz konusu iddiaları CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın hem AK Partili Binali Yıldırım’a hem de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a da sorduğunu, ancak yanıt alamadığını da hatırlatarak, şöyle konuştu: Kayseri Milletvekilimiz Çetin Arık, Binali Yıldırıma soruyor, ama bugüne kadar cevap vermiş değil. Meclis Başkanı da duysun. Binali Yıldırım bu soruya cevap vermiyorsa, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni tanımıyorum demektir. Onu tanımıyorsa, seni de tanımıyor demektir. Seni tanımıyorsa, o zaman işimiz var demektir. Aynı şekilde Fuat Oktay’a da soruyor, ondan da cevap yok, tık yok. Niçin? Ya bunların hepsi bu yolsuzluğun ortağı üzerine gidemiyorlar, cesaretle üzerine gitseler cevap verirlerdi. Ne oluyor sonra kanun getiriyorlar. Malı götür, hırsızlığı yap kanun arkasında kapı gibi duruyor, saray arkasında kapı gibi duruyor. Öyle bir kanunu bu Meclis’te kabul ettirdiler.

Kılıçdaroğlu'dan Kayseri açıklaması: Hem 20 milyon euro ortada yok hem de adam yok!