Kayseri'den Amerika'ya uzanan başarı hikayesi

Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi mezunu Tuğrul Baki Efesoy, University of Washington Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezun olarak büyük bir başarıya imza attı. İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Esen, 21 yaşındaki genci tebrik etti.

Kayseri İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi mezunu Tuğrul Baki Efesoy’un University of Washington Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezun oluşunu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tebrik etti.

Kayseri'den Amerika'ya uzanan başarı hikayesi

İl Millî Eğitim Müdürü Esen’den tebrik mesajı

Kayseri’den Amerika’ya uzanan bu başarı hikâyesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Esen, şu ifadeleri kullandı:

"Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi mezunumuz Tuğrul Baki Efesoy, University of Washington Electrical & Computer Engineering Bölümü'nden mezun olarak bizleri gururlandırdı. Kayseri’den Amerika’ya uzanan bu başarı hikâyesini yürekten tebrik ediyor, öğrencimize başarılarla dolu bir gelecek diliyorum."

Kayseri'den Amerika'ya uzanan başarı hikayesi

‘İmkânın sınırını görmek için imkânsızı denemek lazım’

Elde ettiği başarı hakkında açıklamalarda bulunan Efesoy ise duygularını şu sözlerle dile getirdi:

"Bugün dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan University of Washington Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldum. Öğrenim hayatım boyunca Türk ve Turan Topluluğu’nda ilk senemden son seneme kadar başkanlık görevini yürüttüm. 21 yaşındayım. 21 yaşında İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’in benim için çok anlamlı bir sözü vardır: 'İmkânın sınırını görmek için imkânsızı denemek lazım.' Bu söz benim için adeta bir hayat felsefesidir. Bundan sonraki yaşamımda da Türk’ün gücünü ve değerini her platformda temsil etmeye devam edeceğim."